Fejlesztések az ügyviteli rendszerben!

MLSZ informatika

2011-01-24 16:43:53

MLSz.info - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - MLSz.info

Weboldalunk szerkesztői kiemelten kezelik az MLSZ Ügyviteli rendszerének fejlesztését és a hozzá kapcsolódó tanulmányok megírását. Az elmúlt időszakban az adatbankot felkereső látogatók egy újdonságot fedezhettek fel és átlinkelhettek az mlsz.info-ra! Mi is ez?

 

 

Az iroda.mlsz.hu és az adatbank.mlsz.hu szoftverek 2003. óta működnek, segítve a szövetség, a megyei szövetségek, sportegyesületek munkatársainak labdarúgással kapcsolatos munkáját és egy részben kielégíti a labdarúgás után érdeklődők információ igényét is.A fejlesztés, a bevezetés és a működtetés területén az elmúlt 7 évben sok olyan tapasztalatot szereztünk, melynek révén kijelenthetjük, hogy olyan ponthoz érkeztünk, amely alkalmas egy minőségi ugrás megtételére. Egyrészt az alkalmazott, de bevált módszerek, a tartalom, s a design átdolgozásra érett. Másrészt a felhasználói kör számának nagymérvű növekedése más formájú és tartalmú kiszolgálást igényel. Harmadrészt lépni kell azon a területeken is, melyeket még nem fed le a rendszer, s gondolunk itt elsősorban az elektronikus adatkezelésre.

Az új rendszer lényege abban állna, hogy a magyar labdarúgásban érintettek egyetlen felületen oldanák meg adminisztrációs feladataikat, s azokból ugyanazon a felületen lehetne információkhoz jutni, nemcsak a felhasználók, hanem a labdarúgás után érdeklődők részéről is.

Így az iroda.mlsz.hu és az adatbank.mlsz.hu helyett csak egy felület lenne, ez pedig az mlsz.info.

Nemes cél lehet, hogy a felhasználót ezen a felületen keresztül is jobban kötjük a szövetséghez, számára informatikai kultúrát közvetítünk, miközben kikényszerítjük a korszerűbb ügyintézési módokat, így magasabb kvalitású, más szemléletű partnerekkel találkozhatnának az MLSZ ügyintézői.

A honlapnak két változata lenne. Az egyik az itt látott módon számítógépes, míg a másik a mobil telefonokon is futtatható verzió lenne.

Elindítás után az adatbank.mlsz.hu kiváltásaként egy mindenki számára elérhető felület jelenne meg. Most ezt láthatja Ön.

A honlap filozófiája a következő:

Beteljesíteni jelszavunkat: A Magyar Labdarúgó Szövetség adatbankja.

Teljes körű lenyomatot készíteni, hagyni munkánkról.

Mindenféle adatot, hírt, fotót, videót, ... amely a labdarúgással, futsallal, strandlabdarúgással kapcsolatos a rendszer feldolgozná, s megőrizné az utókor számára. Ezek az adatok keletkezhetnek a szövetség munkája során, de összegyűjtenénk más médiában megjelenteket, a lelkes amatőrök és profik által készített anyagokat úgyszintén.
Lehetőséget kívánunk biztosítani mindenki számára, aki így-úgy a labdarúgás résztvevője (labdarúgó, edző, játékvezető, ...), hogy kiegészítse a rendszerben tárolt adatainkat.

Minden ilyen a sportággal összefüggő adatot felruháznánk minden abból megállapítható egyéb információval, s megadnánk lehetőségét azok összekapcsolására.

Ha valaki egy mérkőzésre klikkel, akkor láthassa a jegyzőkönyvön kívül az azzal kapcsolatos híreket, fotókat, videókat, dokumentumokat. Ugyanígy ha egy klubra klikkel, akkor annak a klubnak a híreit, fotóit, vidóit, játékosait, ... Mindez csak fantázia kérdése.

Minden igazgatóságnak lenne egy fő lapja. Ezeken a főlapokon összefoglalva megpróbáljuk elhelyezni az adott igazgatóság legfontosabb információit.

Bal felső sarokban 4 legfrissebb hírt.

Egy klikkeléssel lehet váltani a 4 legfontosabb fotóalbumra vagy a 4 legfontosabb vidóra.

A legfrissebb hírek alatti sorban található a FRISS ikon, melyre klikkelve eljuthat az olvasó a legfrissebb hírekhez, fotókhoz, videókhoz igazgatóságtól függetlenül.

Mellette jobbra linkek találhatóak (FIFA, UEFA, ...)

A nagy kép mellett jobbra mindig megtekinthető a következő válogatott mérkőzés. Arra klikkelve megtekinthető a jegyzőkönyve és a hozzá kapcsolódó egyéb anyagok (hír, fotó, videó, ...)

Alatta a közelmúlt híreit, fotóit, videóit lehet nézegetni.

Jobb szélen felül az igazgatóság által szervezett legmagasabb szintű verseny aktuális fordulójának mérkőzései és tabellája található. Egy-egy mérkőzésre klikkelve meg lehet tekinteni annak jegyzőkönyvét, s a kapcsolódó anyagokat. A tabellában a klubra klikkelve a klub adataihoz juthat.

Az alsó fele a főlapnak elsősorban a kiemelt versenyek, hírek megjelenítésére szolgál. Minden igazgatóság oldalán szerepeltetjük azokat a versenyeket, melyekre az ott élő olvasók leginkább kíváncsiak lehetnek. Így egy klikkel odajuthatnak, melynek eredményeik érdeklik.

Tervezzük játékosok, klubok kiemelését a fő oldalra. Ők kikerülhetnek azért mert pl. a legtöbben voltak kíváncsiak rájuk, vagy pedig valamilyen fontos esemény (döntő, gólkirály, ...) által.

Ugyancsak szerepelhetnek itt statisztikák, melyek a rendszerben tárolt adatokkal kapcsolatosak. Mérkőzésszám, gólok, játékosok, látogatók, ... száma.

Tervünk minél nagyobb közösség honlap mellé állítása. Időnként fontos, érdekesebb témákban kikérnénk az ő véleményüket is.

A közösségi portálokon is jelen kívánunk lenni.

A háttérprogramokhoz kétféle módon lehet hozzáférni.

 

Az egyik körbe tartoznak azok az adminisztrátorok, ügyintézők, akik eddig is használói voltak a rendszernek. Ők a kódjukkal és jelszavukkal, a hozzá tartozó jogosultságokkal léphetnek be.

 

Őket kiegészítenénk mindazokkal, akik valamilyen módon már kaptak kódot (játékos, klubvezető, ...), de nem tartoznak az előző körbe. Ők egyrészt személyes oldalukon kiegészíthetik adatainkat meghatározott szabályok alapján. Másrészt a digitális ügyintézés keretében aláírhatnák igazolási, átigazolási, játékengedélykérő, ... lapjaikat.

Egy másik kör lehetne, akik megjegyzéseket kívánnak írni, véleményt kívánnak formálni. Nekik regisztrációra van szükségük. Érvényes email címmel és hozzá tartozó jelszóval tehetik ezt meg.

A honlap főbb menüpontjai már most is megtekinthetőek. Részletesebb megbontása folyamatban van. Nem kívánunk a fejlesztésben előrerohanni. Meg kívánjuk hallgatni sok szakember, szimpatizáns véleményét. Azokat figyelembe véve kívánunk továbblépni.

 

Érdemes belépni a Belépő oldalon, hiszen napról napra egyre több menüpont müködik!

 

 


 

Hozzászólások: