Játékvezető nap a Puskás-stadionban

fű (1) - forrás: Forrás: - fű (1).

A téli edzőtáborok után kedden ismét játékvezető napot tartott az MLSZ Játékvezető Bizottsága, ezúttal a Puskás Ferenc Stadionban gyűltek össze az országos keret tagjai.

 

Délelőtt igazi "tesztidőben" került sor a fizikai felmérőre, amelyen valamennyi résztvevő teljesítette a kitűzött szintet - a játékvezetők és asszisztensek láthatóan jó formában vannak a tavaszi szezon kezdete után. A 6x40-es fotocellás mérés után a 20x150 m-es teszten is kiváló eredmények születtek, bizonyítva azt, hogy az edzőtáboroknak is köszönhetően alaposan felkészültek a sporttársak a tavaszi hazai és nemzetközi mérkőzésekre.

 

 

Ezek után az NB I-es keret és a JB elnökség tanácskozott, majd a játékvezetők új edzője, Sáfár Sándor tartott előadást az országos keretnek, prezentációjának fő témái a fizikai felkészítés, a célszerűen megválasztott étkezés és a polár órák kiértékelése voltak. A játékvezetésben nagy szerepe van a lélektani felkészülésnek, ehhez Nagy Sándor sportpszichológus nyújtott segítséget a "Játékosok, vezetők magatartása különböző mérkőzés-szituációkban, a játékvezetők ezzel összefüggő reakciói" című előadásában.

 

 

Ezek után Ring János osztotta meg a résztvevőkkel az UEFA-továbbképzésen szerzett tapasztalatait, majd Puhl Sándor látta el tanácsokkal az NB I-es és NB II-es játékvezetői- és asszisztensi keret tagjait. A játékvezetők és a média kapcsolatáról az MLSZ elnökségi tagja, dr. Borbély Zoltán tartott előadást, majd a nap zárásaként Vágner László ismertette a JB elvárásait a keret tagjai felé.

 

Hozzászólások