Újabb Kovács Gábor a keretben

Asszisztens - alulróé - forrás: Forrás: - Asszisztens - alulróé.

A futsal-specialista játékvezető után immár az asszisztensi keretben is kovácsolódik egy friss erő.
- Idén tíz éve vetődött fel bennem a gondolat, hogy játékvezetőnek állok, családunk jóbarátjának, Nagy László hosszas unszolására tettem le a vizsgát a BLSZ-ben. Még egy évig utána párhuzamosan futballoztam is, de jött a főiskola és döntenem kellett. Így maradt a játékvezetés. Serdülőtől kezdve az NB-III-as Taksony csapatának voltam a tagja, legnagyobb eredményem az utánpótlás megyei válogatott-kerettagság - nosztalgiázott Kovács II Gábor.


Miután 2002-től aktívan vezetett mérkőzéseket a BLSZ III-ban, egy szezon után átigazolt Pest megyébe.
- Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy a legelejétől részese lehettem az UEFA Convention programon belüli Talent-napoknak. Három féléven keresztül küzdöttem azért, hogy felkerüljek. A második félévben Fenyvesi Szabolcs asszisztense voltam, majd miután felkerült az országos keretbe, a harmadik félévben nem volt utánpótlás-játékvezetőm, így up-mérkőzésem NB II-es volt.

Négy éve a Honvédelmi Minisztérium, Nemzetközi és Szolgáltatási Igazgatóságán a Delegációs osztályon dolgozik. Eleinte civilként, közel egy esztendej pedig már szerződéses katonaként, mint protokoll tiszthelyettes. A hazánkba érkező magas rangú katonai delegációk (miniszteri, vezérkar főnöki) programjait készíti elő, szervezi, hajtja végre és kíséri őket.
? Mindenekelőtt legfontosabbnak tartom megköszönni a segítséget és a támogatást és főleg a kitartást menyasszonyomnak, Ritának, aki mindvégig mellettem állt. Sportoló révén ő is tudja, hogy mekkora áldozatokkal jár ez a pálya. Sokaknak tartozok köszönettel, így Ádám Mihálynak, Hazafi Miklósnak és Koch Györgynek. Az aktív játékvezetők közül Molnár Csabát, Fenyvesi Szabolcsot, Oláh Gábort, Butkai Zsoltot, Varga Ferencet és Németh Ádámot emelném ki, de legszívesebben minden olyan megyei kollégámat ide sorolnék, akivel valaha működtem. Sokat segítettek, hogy ide eljuthattam...Villámgyorsan a lovak közé csapott

Lovas László villámléptekkel halad a ranglétrán. Szeptember 7-én lett 26 esztendős a szentesi születésű sportember, aki 2007. március 30-án tette le a játékvezetői vizsgát.
- Mindig is a sport és a labdarúgás megszállottja voltam. A focit az NBIII-as felnőtt bajnokságban fejeztem be, utánpótlás szinten pedig NB I B-ben szerepeltem az akkori Csongrádi LC csapatában. Tizenöt év játék után úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam a játékvezetés terén. A sportot mindig is kellő komolysággal igyekeztem művelni, a játékvezetés még több elszántságot és fegyelmet igényelt, ami számomra nagyon inspiráló. A célom már a kezdetekkor az volt, hogy minél magasabb szintre kerüljek. Csongrádi kollégám, Fajkusz Gábor példaértékű volt számomra, aki rengeteg motivációval is szolgált. Sok segítséget, támogatást és lehetőséget kaptam a CSLSZ akkori elnökétől, dr. Talpai Jánostól, Kormányos Gábor főtitkártól, és Pál Sándortól, a CSLSZ JB korábbi elnökétől. A vártnál gyorsabban sikerült utánpótlás-játékvezetővé válnom, melynek persze voltak nehézségei is. Számos olyan tényezőt kellett bepótolnom, amelyek elősegítették a fejlődésemet. Lemondásokkal, munkával járt, ezzel együtt motivált voltam, melynek az lett az eredménye, hogy az MLSZ JB elnöksége bizalmat szavazott a munkámnak, így sikerült 2010 nyarán felkerülnöm az országos keretbe. ? Magánemberként edző vagyok az MGYLSZ focisuli-programjában, ahol a csongrádi körzet képviselői szerepkörében is ellátom feladataimat. Bízom benne, hogy hamarosan a pedagógiai, testnevelés-egészségtan tanári hivatásomat is tudom gyakorolni. A jövőben szeretném minél hamarabb megszilárdítani a pozíciómat az országos keretben, és természetesen szeretném még tovább képezni magam.

 

 

Hozzászólások