Küldési baki Veszprémben

Megyei játékvezetés

2017-11-12 19:29:27
Veszprém |

Fair-Play zászló - forrás:
Forrás: - Fair-Play zászló

Saját gyermekének csapatának lengetett az asszisztens.

Az elmúlt években a veszprémi játékvezetés csak a gondokról szólt. Pár hete beszámoltunk arról, hogy megye I-es meccseken csak egy asszisztens van küldve, mert nincsenek meg létszámban.

 

Hétvégén azonban megint olyan történt, ami az emberi trehányság, nemtörödömség és a szakmai hozzánemértés.

 

Megye III. Dél-csoport 14. fordulójában a Nemesvita SE-Nemesgulács mérkőzésen Sz. János müködött közzé II. számú asszisztensként.

 

Megerősített információk szerint Sz. János fia Sz. Balázs a vendég csapat igazolt labdarúgója.

 

Sz. Balázs az MLSZ adatbankja alapján 2017. augusztus 18. óta a Nemesgulács igazolt labdarúgója és az idei bajnokságban már 9 mérkőzésen pályára is lépett.

 

 

 Az MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzatának 30. § (1) és (2) bekezdése foglalkozik a játékvezetői küldésekkel. A (1) i) 2) pontja alapján akkor nem küldhető a játékvezető a mérkőzésre, ha kérte szezon előtt mentesítését a csapattól, míg a j) 1) alapján a játékvezető nem vállalhat olyan sportszervezet mérkőzésére, amelynek tagja, vagy a kijelölés napját megelőzően 2 éven belül tagja volt; olyan sportszervezet mérkőzésére, amelynek a játékvezető közvetlen rokona tagja, vagy 2 éven belül tagja volt a szabály megsértése esetén fegyelmi eljárást kell elrendelni ellene. 


 

Hozzászólások: