Elhunyt Kiss Géza

Gyászhírek - forrás: focibiro.hu Forrás: focibiro.hu - Gyászhírek.

Az MLSZ Játékvezetői Bizottsága mély megrendüléssel tudatja, hogy Kiss Géza országos ellenőr hosszantartó betegségét követően, 60. életévében, 2011. december 24-én hajnalban elhunyt. Kiss Géza tanácsaival hosszú évek óta segítette a játékvezetők, asszisztensek, a feltörekvő utánpótlás útját, működését. Temetéséről később intézkednek.

Kiss Géza 1975-ben szerezte meg a játékvezetői vizsgát, majd Győr-Moson-Sopron megyében, a csornai járási bajnokság különböző labdarúgó-osztályaiban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára első alkalommal 1982-ben, majd 1991-ben újra felkerült az NB I-be és a Csepel-Videoton (2-1) bajnoki mérkőzésen - újra - debütálhatott a legmagasabb osztályban. Húsz évig volt országos kerettag, 2002-ben fejezte be aktív nemzeti játékvezetői pályafutását. Első ligás mérkőzéseinek száma: 94


A FIFA előírásainak megfelelően a magyar éljátékvezetők közül 1998-ban egyedül ő rendelkezett a szükséges feltételekkel, így az MLSZ Játékvezető Bizottsága őt terjeszthette fel nemzetközi játékvezetőnek, a FIFA bíróinak keretébe. Több kupatalálkozót, nemzetek közötti válogatott- illetve klubtalálkozót vezetett, vagy társainak segített negyedik játékvezetőként. A Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó-szövetségtől 2007-ben a Megye Labdarúgásáért elismerést kapott.
Kiss Géza temetéséről később intézkednek.

 

 

Hozzászólások