A tréfás kedvű játékvezető csínytevése hivatalossá vált

MLSZ informatika

2012-04-15 09:28:45
Németh Ádám |

Németh Ádám - kézfogás - forrás: pmfc.hu
Forrás: pmfc.hu - Németh Ádám - kézfogás

Nehéz elképzelni, hogy a rutinos Németh Ádám játékvezető miként nem vette észre kolosszális tévedéseit a szombati Sopron-Gyirmót NB II-es bajnoki mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvének elkészítésekor. A sípmester - vagy a feladattal általa megbízott kollégája - ugyanis olyan szórakozott volt, hogy a soproni kezdőcsapatba kétszer is rögzítette Csontos Zoltán labdarúgót. Véletlenül sem két különböző Csontosról van szó, erről az egyező igazolási számok árulkodnak.

Valahogy még elképzelhető, hogy ilyen tévedés véletlenül előfordulhat - bár a számítógépes rendszertől igazán elvárható volna, hogy jelezze, ha az igazolási számok nem különbözőek -, az viszont már tényleg vicc-kategóriába tartozik, hogy a játékvezető kétszer is "lecserélte" Csontost! Talán tényleg úgy érzékelte, hogy kétéltű játékosról van szó, aki(ke)t az edző külön-külön lehívott a pályáról? Ez már kétségtelenül a tévedések csimborasszója! Egyszerűen érthetetlen, hogy a sípmesterek miért nem "érzékelték" a hibát.

A legszomorúbb viszont az, hogy ezek az adatok jelenleg az MLSZ hivatalos adatbázisának részét képezik. Talán cikkünk nyomán később javítják a hibát, akkor már megérte szóvátenni...

Egyébként a "másik" Csontos a valóságban szegény Nagy Zoltán volt a kezdőcsapatban, akit a 70. percben Fazekas váltott a pályán.


Már csak egy kérdésünk maradt a végére: vajon melyik Csontos kapott az 56. percben sárga lapot Németh Ádámtól? Az eredeti, vagy esetleg Nagy Zoltán, akit a mérkőzésen konzekvensen Csontos szellemképének nézték a fekete ruhások?

Értik, ugye? Mert mi már nem!


 

Hozzászólások: