Elfáradtak a játékvezetők? Birómustra - 29. forduló

Puhl Sándor - forrás: Forrás: - Puhl Sándor.

Kaptak hideget-meleget az OTP Bank Liga játékvezetői Puhl Sándortól a hétvégi bajnoki összecsapások után. A Sport TV szakértője négy piros lapot is hiányolt a sporttársaktól, de arról is beszélt, három tizenegyessel többet is lehetett volna adni a hétvégén, Nikolic esése viszont nem ért büntetőt. A csapatok közül egyedül a PMFC hallatta a hangját, de a mecsekaljaiak is viszonylag halkak maradtak.

Az OTP Bank Liga csapatai visszafogták magukat a hétvégén a bírózás tekintetében. Egyedül a PMFC-Matias hallatta egy picit a hangját Győrben - mint kiderült, részben mindenképpen jogosan. Puhl Sándor, a Sport TV szakértője ugyanis alaposan leszedte a keresztvizet a pénteki csörtét dirigáló Fábián Mihályról, akin két elmaradt kiállítást, két elmaradt tizenegyest és egy elvett szabályos gólt is számon kért. "Halmazati büntetésként" mindezért a kirívó esetekben használt öt pontot szavaztuk meg erre a kritikára, a sípmester azonban még ezzel együtt is csak az erős középmezőny tagja a bírók listáján.

Nem a győri pálya volt az egyetlen, ahol Puhl szerint többször is elő kellett volna kapnia a sporinak a piros cédulát: az 1994-es vb-döntő bírája amondó, két kecskeméti játékos is kiállítás úszott meg az Újpest ellen, így a hétvégén összesen négy ilyen súlyos ítélet maradt el az élvonalban.

A játékvezetők rangsorának élmezőnyében egyetlen apró változás történt: a Ferencváros és a Siófok mérkőzését fújó Szilasi Szabolcs lépett előre egy aprót, ezzel immár egyedüliként birtokolja a dobogó alsó fokát.


29. forduló

Puhl Sándor vs. Radványi Ádám (3)
A szakértő szerint nem ért büntetőt Nikolic esése, amely után megszerezte a vezetést a Videoton a Lombard Pápa ellen.

Puhl Sándor vs. Fábián Mihály (5*)
Nem lehet eldönteni, hogy Kamber beleért-e kézzel a labdába az ETO Pécs elleni vezető gólja előtt, mindenesetre az biztos, hogy büntetőt lehetett volna adni a középpályás mezének rángatásáért ? kezdte Puhl a Sport TV stúdiójában, majd két tizenegyes és két kiállítás elmaradását is számon kérte a játékvezetőn. Az 1994-es vb-döntő bírája amondó, Koltai fellökéséért Simonfalvinak, Okoronkwo megtaposásáért Takács Ákosnak kellett volna piros lappal bűnhődnie. Emellett Bajzát Péter találatát is tévesen vette el a sporttárs gólnélküli állásnál az első játékrészben ? tette hozzá.

Puhl Sándor vs. Vad II István (3)
A kecskeméti Cukicot ki kellett volna szórni az újpesti Nagy Patrik lerántása miatt, és szintén piros lap járt volna Mohl Dávidnak is, amiért beleszállt Nikonba ? véli Puhl.

Puhl Sándor vs. Szilasi Szabolcs (1)
A ferencvárosi Kleinnek elmulasztott sárga lapot adni a játékvezető egy kezezés után, amely ráadásul egy ígéretes akciót akadályozott meg.

Mink Olivér (PMFC-Matias) vs. Fábián Mihály (1)
"Hogy kéz volt, vagy sem, abba ne menjünk bele, mi kéznek láttuk, és mindenki más a környezetünkben is, de a buta szabálytalanságot el kell kerülnünk. (...) Tudom, hogy a futballban nincs ha, de ha nincs az a gól, akkor talán tudtunk volna meglepetést okozni."

Bajzát Péter (PMFC-Matias) vs. Fábián Mihály (1)
A pécsiek csatára a Sport TV kamerái előtt úgy fogalmazott, szerinte szabályos gólt szerzett Győrben, és nem érti, miért nem adta meg a bíró a találatot.


Az összesített állás

BÍRÓK:
26 Iványi
23 Kassai
19 Szilasi
18 Szabó Zs.
17 Németh Á.
16 Bognár, Oláh
15 Fábián, Andó-Szabó, Böcskei
14 Solymosi, Farkas
11 Kovács J., Veizer
10 Vad II
9 Takács, García Miquel, Radványi
4 Berger
3 Berke
0 Becséri*

CSAPATOK:
21 ZTE
18 Ferencváros
17 Újpest
16 Győri ETO
13 Haladás
12 PMFC-Matias
9 Vasas
8 Kecskemét
7 Diósgyőr, Videoton
5 DVSC-TEVA, Kaposvár, Pécsi MFC
4 Siófok
3 Lombard Pápa
2 Bp. Honvéd, Paks

 

Hozzászólások