Nagy visszatérő: Világi Balázs szerepet kap

Világi Balázs - forrás: dr. Világi Baláz Forrás: dr. Világi Baláz - Világi Balázs.

Az esztendő első hétvégéjén tartalmas programot szervezett az MLSZ JB futsal szakága: január 5-én az NB I-es, 6-án pedig az NB II-es keret számára tartottak egész napos továbbképzést a Kánai úti székházban.

A továbbképzéseken Juhos Attila szakágvezető köszöntötte az ország legkülönbözőbb pontjáról érkezett játékvezetőket. Elmondta, hogy az új összetételű JB augusztusban kezdte meg munkáját, azóta zökkenőmentes a működése, kialakította az első- és a másodosztályú kereteket is. Hozzátette: három új ellenőr tagja a keretnek, Horváth Attila, Kincses Tibor és dr. Világi Balázs, míg Medovarszki István - munkahelyi elfoglaltságra hivatkozva - befejezte működését. Juhos Attila gratulált a thaiföldi világbajnokságon sikeresen közreműködő, a döntőig menetelő Kovács Gábornak és a malajziai továbbképzésre készülő másik FIFA-kerettagnak, Farkas Balázsnak.

A szellemi teszt kitöltését követően Király Gábor, az MLSZ futsal bizottságának titkára elmondta, hogy újra lesznek futsalösszefoglalók a Sport Televízióban, méghozzá minden fordulót követő csütörtökön, este fél kilenctől. A folytatásban Kiss Béla élvonalbeli ellenőr "Játékvezetői teendők a mérkőzés előtt, viselkedési normák a mérkőzéseken" címmel tartott előadást, Nyekita Dezső, a futsaljátékvezetők koordinátora pedig az ellenőrzések tapasztalatait ismertette. Drucskó János, az oktatási bizottság vezetője a játékvezetői taktikát, a fegyelmezési módszereket részletezte, míg Kovács Gábor kitért a kapusok játékára, a nyilvánvaló gólhelyzetekre, és fotókkal illusztrált világbajnoki élménybeszámolót tartott hallgatóságnak.

 

Hozzászólások