Kassai Viktor a BL-szereplésről

Kassai Viktor

2013-03-23 18:35:58
Kassai Viktor |

Kassai -  sárgalap - forrás: Europass
Forrás: Europass - Kassai - sárgalap

A tatabányai Kassai Viktor játékvezető ismét rangos feladatot kapott, kedden a Franciaország-Spanyolország világbajnoki selejtezőn fújja a sípot.

? Azért önre bízták a francia?spanyol mérkőzés levezetését, mert Barcelonában is megállta a helyét?

? Az már korábban eldőlt, hogy a mi stábunkat küldik erre az összecsapásra. Az csupán érdekes egybeesés volt, hogy éppen a BL-meccset követően jelentették be.

? A sztárok ismerősként köszöntik a játékoskijárónál? A spanyol focistákkal nem először találkozott, találkozik.

? Van aki előre köszön, van aki nem. De számomra nem ez nem legfontosabb. A leglényegesebb az, hogy az adott mérkőzést a lehető legjobban vezessem, a játékosnak pedig az, jó döntéseket hozzon, szintén a tudásához méltóan teljesítsen. Az én helyzetem annyiban különbözik tőlük, ha jól fújom a sípot, könnyebben elfogadnak.

? Először fújta a sípot a Barcelona stadionjában? Gondolt előtte arra, hogy erre a meccsre figyel a világ?

? Röviden válaszolva: nem izgultuk túl a meccset. Bővebben: eddig nem volt szerencsém a Camp Nou-ba eljutni. Nyilván feldobja a játékvezetőt is, ha tömött nézőtér előtt fújja a sípot, és világklasszis játékosok rúgják a labdát. Ilyen közegben, a focistákhoz hasonlóan én is szeretném megmutatni, hogy nem véletlenül kerültem oda, nekem is ott a helyem. De amikor útjára indul a labda, csak arra összpontosítok, hogy helyes döntéseket hozzak. Minden stadionban ugyanakkora a játéktér, a kapuk, a labda mérete vagy éppen a játékosok száma, ugyanúgy el kell dönteni, lesen állt-e a játékos vagy sem, kirúgást kell-e ítélni vagy szögletet.

? Fogadni mernék, a szállodában rögtön visszanézte a meccset, és arra is, hogy biztos talált hibát.

? Néhány szituációt néztünk meg ott, a meccs teljes felvételét már idehaza. Mindig találok, találunk a stáb többi tagjával együtt olyan helyzeteket, amelyekben másként kellett volna cselekednünk. Tanulok, tanulunk belőle, de utólag már nem változtathatok a meccsen meghozott döntésen. De ugyanígy a játékosok is csak azon gondolkodhatnak, hogy mit tehettek volna másként egy-egy szituációban.

? Nyilasi Tibor, a hetvenszeres volt válogatott játékos azt mondta a televízióban a Barcelona?Milan meccs után, úgy vezényelte ezt a meccset, mint Herbert von Karajan a berlini filharmonikusokat. Jólesett a dicséret?

? Örültünk annak, hogy az európai szövetség, az UEFA ellenőre is elégedett volt a teljesítményünkkel, a hazai és a külföldi sajtó sem fukarkodott az elismerő szavakkal. De mindig elmondom: a múltból nem lehet megélni. Ez a mérkőzés fontos állomása volt a pályafutásunknak, de nyilván Párizsban senkit nem érdekel, hogy két hete miként vezettük a Bajnokok Ligája-mérkőzést. Most arra összpontosítunk, hogy ott is tudásunkhoz méltóan megálljuk a helyünket.

? Huszonhárom Bajnokok Ligája összecsapáson fújta a sípot. A tavasszal lesz huszonötödik is?

? Úgy gondolom, tettünk azért, hogy a kalapban legyünk, bár jól tudjuk, most már szűkül a meccsek száma. Megjegyzem, a keretben rengeteg a tapasztalt játékvezető. De természetesen a mi stábunk is várja az újabb és újabb megbízásokat.


 

Hozzászólások: