Megmentették a játékvezető életét

Megyei játékvezetés

2017-09-29 15:25:52
Komárom-Esztergom |

Mentőautó - forrás:
Forrás: - Mentőautó

A játékosok - köztük egy kórház traumatológiájának főorvosával - hozták vissza a klinikai halálból a játékvezetőt

 

A Vértesszőlős-Lábatlan öregfiúk találkozón hirtelen összeesett a mérkőzés játékvezetője, akit a játékosok gyors reakciója mentett meg. A történet érdekessége, hogy a sípmesternek eredetileg nem is ott kellett volna meccset vezetnie.

 

Hétfőn nagy rangadóra került sor, hiszen az első Vértesszőlős gárdája, a második Lábatlan együttesét fogadta a megyei öregfiúk-bajnokságában. Sajnos azonban nem a helyzetekről lett emlékezetes a találkozó, hanem Kovács István játékvezetőről. Kovács az első félidő hajrájában egyszerűen összecsuklott, de nagy szerencséje volt, mivel a hazaiak egyik játékosa, Vankó István a tatabányai Szent Borbála Kórház traumatológiájának főorvosa volt.

 

Mi azonnal láttuk, hogy baj van, István nem lélegzett, nem volt pulzusa, gyakorlatilag a klinikai halál állapotában volt – idézi Vankót a kemma.hu. – Én szívmasszázst, csapattársam, Vida Péter befújást alkalmazott, így sikerült visszahoznunk őt. A mentők szerencsére hamar kiértek, intubálták, gyógyszeres újraélesztést alkalmaztak nála és a Szent Borbála Kórházba vitték, ahol megműtötték.

 

Az eset további érdekessége, hogy a játékvezetőnek eredetileg nem is ezen a meccsen lett volna jelenése, hiszen a Vértessomló-Szákszend öregfiúk-mérkőzést vezette volna, ám egyik kollegája nem tudta vállalni a mérkőzés vezetését, így ide helyezték át őt.

 

Kovácsot jelenleg lélegeztetőgépen tartják, de a tervek szerint néhány nap múlva leveszik onnan.


 

Hozzászólások: