Álljunk meg egy percre

Botrány Megyei játékvezetés

2017-08-07 18:30:52
Borsod-Abaúj-Zemplén |

Fair-Play zászló - forrás:
Forrás: - Fair-Play zászló

Ritkán osztunk meg blogot, de most olvassátok el!

Szele Tamás: ....... embert zabál.....

Részletek:

Miért kellett Komlósi Lajos játékvezetőnek negyven fokban lefutni a majd’ két és fél kilométert? Muszáj volt?

Igen és nem.

Komlósi Lajos szeretett volna játékvezető maradni, márpedig ez csak úgy lehetséges, ha átmegy a teszten. Megkockáztatom, délután vagy reggel hatkor át is ment volna. De őt délben futtatták, a többiekkel együtt, holott máskor ilyen hőségben ezeket a teszteket elhalasztják. A múlt héten azonban a megyei vezetők erre a kérésre csak annyit mondtak: „a meccsen is ilyen meleg lesz”. Vagy nem: hiszen a kánikula sem tart örökké, nagy melegben láttam már olyant is, hogy elmaradt a mérkőzés, meg hát menet közben a bíró meg tud állni, tud kicsit pihenni, ha kell.

De a megyei vezetők úgy gondolkodtak, hogy nem lehet megállni.

Komlósi inkább vállalta a lehetetlen feladatot, futhatott volna ugyan máskor is, csak akkor később kapja meg az engedélyét és nem lehetetlen, hogy így pár meccs kiesik. Amiknek a vezetéséért jár egy pici honorárium, szánnivalóan kevés, de mégis pénz… inkább megpróbálta, inkább indult.

A valódi vétkes – mielőtt bárki fejeket kezd követelni – azonban nem ember. A valódi bűnös a rendszer, amit gyenge emberek alkalmaznak. Látják a rossz szabályt, látják, hogy baj lehet belőle, de alkalmazzák: eszükbe sem jut, hogy eltérjenek az írott betűtől.

Nem jut, mert félnek, féltik a helyzetüket, állásukat, százan is akadnának a helyükre – előrébb kerül a betű, mint az emberség. Ez a rendszernek előnyös, hiszen garantálja a fennmaradását, csak a polgárok halhatnak időnként bele.

Ne tessék csakis a mostani felelősök fejét követelni – persze, feleljenek a tetteikért és részesüljenek igazságos elbírálásban, de ha őket meg is büntetik, jön holnap egy másik járőr, egy másik bizottság, és azok sem lesznek különbek.

Sajnos embertelenségre még nincs paragrafus a Corpus Jurisban.

Ha lenne, lehetne azt is embertelen pontossággal alkalmazni.

Nem ma kezdődött ez Hunniában, de ma kéne abbahagyni.

Csak akkor mi lesz a rendszerrel, ha nekiállunk emberségesek lenni?

Ja, semmi.

Összedől.

 


 

Hozzászólások: