Többen jelezték, hogy rosszul vannak

Megyei játékvezetés

2017-08-05 07:15:17
Borsod-Abaúj-Zemplén | Kurmai Zoltán | Márkus Tamás |

véres zsebkendő - forrás:
Forrás: - véres zsebkendő

Rangadónak sikerült megszólaltatni egy borsodi játékvezetőt, aki több részletet is elárult az esettel kapcsolatban.

– Mindenkit nagyon megdöbbentett az eset, én személy szerint nagyon jó kapcsolatot ápoltam az 54 éves K. Lajossal. Több kollégát – köztük engem is – nagyon feldühített az, hogy ilyen körülmények között kellett futnunk. Már a tragédia előtt is jelezték néhányan futás közben, hogy rosszul érzik magukat, a fizikai teszt azonban ugyanúgy folytatódott – mesélte felháborodva a borsodi játékvezető a Rangadónak. – A jelenlévő megyei vezetők csak annyit hajtogattak, hogy „a mérkőzésen is ugyanilyen meleg lesz”.

 

– Tudomásom szerint reggel a felmérés előtt a mentősök nyomatékosan felhívták a megyei vezetők figyelmét, hogy extrém meleg várható és nem ajánlják, hogy ebben az időpontban – 10 óra utántól – fizikai terhelést végezzenek, ezt azonban semmibe vették a vezetők. Az egész médiában az folyik a csapból, hogy szinte ne is menjen ki az ember a házból ilyen időben, nekünk pedig ebben az embertelen melegségben kellett teljesíteni.

A honlapunknak nyilatkozó játékvezető azt is elmondta, hogy két mentős is tartózkodott a helyszínen, akik játékvezetők is egyben, valamint egy defibrillátor is rendelkezésre állt. Zárásként hozzátette, hogy délután 16 órakor kellett volna elkezdődnie az edzőtábor megnyitójának, de 18.30-kor ez még nem történt meg, senki nem mond semmit, a vezetők egyelőre hallgatnak és elzárkóztak a rájuk váró játékvezetők elől.


 

Hozzászólások: