Sanyi kimagyarázta..

Puhl-TóthV-Georgiou - forrás: pmfc.hu Forrás: pmfc.hu - Puhl-TóthV-Georgiou.

Így magyarázta Puhl Kassai legvitatottabb döntését: "Rosszkor esett el a DVTK csatára" Puhl Sándor nem foglalt érdemben állást Kassai Viktor legvitatottabb hétvégi döntésével kapcsolatban. A Sport TV szakértője a Szivics Tomiszláv által is kifogásolt büntetőgyanús esetről azt mondta, volt kontakt a ferencvárosi Vladan Cukic és ellenfele között, a diósgyőri Miroslav Grumic ugyanakkor rosszkor esett el. Hozzátette, el tudja fogadni, hogy a sípmester nem adott tizenegyest, de látott már ilyen esetet ellenkezően megítélni is.

Az FTC második találata szabályos körülmények között született Puhl szerint. Kassai Viktor teljesítménye is terítékre került a Ferencváros és a Diósgyőr szombati bajnokiját (2-1) követő sajtótájékoztatón. Szivics Tomiszláv, a miskolciak szakvezetője úgy foglalt állást, hogy szerinte egy egyértelmű büntetőt nem kapott meg csapata, amikor Grumic esett el a tizenhatoson belül. Hozzátette azt is, hogy a csatárt az esetnél szétrúgták, azért kellett lecserélni. Thomas Doll az említett szituációról úgy vélekedett, hogy mindenki becsukta a szemét, és szerencsések voltak a bírói ítélet miatt, nem panaszkodhattak a játékvezető döntésére. A Szivics által külön megszólított ("majd Sanyi bácsi megmondja, tizenegyes volt-e") Puhl Sándor a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában kitért a történtekre, de nem foglalt egyértelműen állást.

- Megnéztem 50-szer, 60-szor a jelenetet, és azt kell, hogy mondjam, el tudom fogadni a játékvezető ítéletét, méghozzá egy dolog miatt.

Grumic nem akkor esik el, amikor el kéne. Cukic fut vele párban, mindkét játékos használja a kezét, próbál valamilyen pozíciót felvenni. A combhajlatánál van egy minimális kontakt Cukic részéről, amit a játékvezető valószínűleg nem tudott érzékelni. Utána a bal lábával biztosan nem szabálytalankodik, és Grumic rosszul esik el. A csatár elrúgja a labdát, de ez nyilván nem mentené fel Cukicot, ha szabálytalankodik. Ezt viszont nem tudom egyértelműen eldönteni. Ha azt nézem, hogy a játékvezető az egész meccsen hova tette a szabálytalanságok limitjét, akkor ehhez képest ez egy elfogadható döntés. Hangsúlyozom ugyanakkor azt is, hogy a diósgyőri lelkeket megnyugtassam, hogy láttam már ilyenért büntetőt ítélni. Mindig van kedvezményezett és hátrányt szenvedő csapat ? mondta. A DVTK részéről azt is vitatták, hogy szabályos volt-e az FTC második találata, mivel Aleksandar Jovanovic kezéről került a labda a társ elé.

- Jovanovic kezére rúgja a védő a labdát. Olyan közel van a két játékos, hogy a Ferencváros futballistájának nincs ideje lereagálni az eseményeket. Ez egy rárúgott labda, amit nem kell büntetni - vélekedett erről Puhl. 

A két jelenet 3:00-nál és 4:15-nél:

 

forrás: csakfoci.hu

 

Hozzászólások