Jól megy Teónak

Karakó-Georgiou-Erős-Solymosi - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Karakó-Georgiou-Erős-Solymosi.

Ha így folytatja, lepipálja majd édesapját, aki Ábrahám Attila társaként több száz NB I.-es futballmérkőzésen működött közre. Georgiou Theodorosz legalább olyan jó focibíró lehet majd, mint a családfő, Grigorisz volt. A még csak 23 éves Georgiou Theodorosz tizenöt évesen tette le a játékvezetői vizsgát, 21 esztendősen már asszisztensként debütált a hazai élvonalban, a pécsi fiatalember bemutatkozásakor, 2004. augusztus 8-án, a PaksMTK-mérkőzésen Kassai Viktor volt az alapvonalbíró. Azóta Theo (mert mindenki így hívja) már nemzetközi meccseket is kap, legutóbb, múlt csütörtökön Belfastban a Cliftonville-Differdange Európa Liga-selejtezőn asszisztenskedett, ez a selejtező első fordulójának visszavágója volt.  

GEORGIOU THEODOROS ADATLAPJA

Este háromnegyed nyolckor kezdtünk, még világosban, a reflektorokat a végén sem kellett bekapcsolni - emlékezik vissza. 

Ezerkétszáz néző gyűlt össze, nagyon lelkesek, de sportszerűek voltak. Az észak-ír fővárosban a másik asszisztenssel, Erős Gáborral együtt az EL-ban most először fellépő Karakó Ferenc vezetőbírót segítette. 

 

Egy éve volt Theo első El-meccse külföldön, a Feröer-szigetekre szólította a küldés. Azóta már több nemzetközi feladatot kapott az országhatáron túl, az ifjúsági Bajnokok Ligája-szereplésen át az izraeli felnőtt-Eb-selejtezőig. Közben idehaza májusban a Magyar Kupa-döntőn lengetett. 

Örülök, ha minél több feladat vár rám asszisztensként a pályákon, külföldön és itthon egyaránt - mondja.

Vasárnap is volt jelenése, az NB I. nyitófordulójában a Felcsúton játszott Videoton-Diósgyőr-meccs egyik asszisztenseként tevékenykedett.

A folytatást majd meglátjuk. Mindenesetre heti négy-öt futó-, illetve erősítő­edzéssel várom a következő kihívásokat - írja a bama.hu.

 

Hozzászólások