84 éves korában elhunyt Egervári Ferenc

Gyászhírek

2015-06-11 19:40:43

Gyászhírek - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Gyászhírek

Egervári Ferenc hatvanhét esztendeje, 1948. június 18-én tette le a labdarúgó játékvezetői vizsgát, ami ritkaságnak számít.

Tizenhat évvel később lett az NB II-es keret, majd öt esztendőre rá az NB I/B-s keret tagja. Az országos keretben 1961-ben debütált a Győr-Szeged NB I-es tartalék bajnokin. Összesen ezernél is több mérkőzés aktív közreműködője lehetett a különböző osztályokban - írja az mlsz.hu

Az első nemzetközi találkozóján Palotai Károly partjelzője volt: 1974-ben az Olympiakosz?Anderlecht meccsen segített a világhírű FIFA-játékvezetőnek. Összesen 17 nemzetközi mérkőzés (BEK, UEFA Kupa, válogatott összecsapás) résztvevője lehetett.

Az országos keretből 1978-ban vonult vissza. Az MLSZ JT irodavezetőjeként tevékenykedett 1989-től 1997-ig, a küldő bizottságot 6 éven át vezette, és emellett az ellenőri teendőket is ellátta. Soha nem szakadt el a játékvezetők nagy családjától.

Nagy örömmel töltötte el, hogy átvehette a 65 éves jubileuma utáni elismerést az MLJT rendezvényén. Egervári Ferenc 84 éves korában hunyt el.

Emlékét tisztelettel megőrizzük.


 

Hozzászólások: