Újabb vitatható "szakmai" döntés

Székely Ferenc - forrás: google.com Forrás: google.com - Székely Ferenc.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége tavaly ősszel javasolta az UEFA illetékeseinek a nemzetközi játékvezető-ellenőrök listáján szereplő hazai szakemberek létszámának bővítését. Az Európai Labdarúgó-szövetség döntéshozói azonnal elfogadták a felterjesztéseket, és mindkét tapasztalt volt játékvezetőnket besorolták a kötelező felkészítő tanfolyamra - hiszen jelentős vizsgákon kell megfelelnie annak, aki nemzetközi feladatokat kap a különböző mérkőzéseken.

Az egyik jelölt Török Károly, volt FIFA futsal játékvezető, aki - hét további ellenőr-jelölttel együtt - a hazánkban tartott Európa-bajnokság ideje alatt sikerrel vett részt különféle felkészítéseken, így joggal pályázhat arra, hogy rövidesen önálló feladatokat is kap a nemzetközi futsal tornákon.

A másik aspiráns Székely Ferenc, aki több világversenyen, BL-mérkőzésen és a 2002-es világbajnokságon asszisztensként képviselte hazánkat, s az elsők között került besorolásra az előkészítést szolgáló felkészítő kurzusra. Ő már március elején, Skóciában, egy U21-es nemzetközi találkozón bizonyíthatja szakmai felkészültségét.

Az UEFA ezen döntései jelentős mértékben segíthetik sportdiplomáciánk további erősödését, valamint azt, hogy játékvezetőink egyre több rangos feladatot kapjanak.

 

Hozzászólások