Keretmódosí­tás!

MLSZ székház (1) - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - MLSZ székház (1).

Az első két osztályban működő játékvezetői keret és a FIFA-asszisztensek a mai napon erőnléti tesztelésen vett részt, majd a Játékvezetői Bizottság bejelentette az élvonalbeli keretben történt változásokat: a jövőben Makai János az NB II-es keretben vezethet, öt játékvezető ellenben felkerült: Szabó Sándor, Szilasi Szabolcs, Bognár Tamás, Török Károly és Mészáros István nevével a jövőben az élvonalban is találkozhatunk.


A Játékvezetői Bizottság keddre tesztet rendelt el, hogy ellenőrizze az első két osztályban működő sí­pmesterek, valamint a FIFA-asszisztensek erőállapotát.


A tesztelés végeztével Vágner László, a bizottság elnöke kihirdette az új játékvezetői kereteket, amelyekben több változást is találhattunk.
Kikerült az élvonalbeli keretből Makai Jánost. A 38 éves paksi játékvezető 1997 óta vezetett az élvonalban, idén 11 mérkőzésen fújta a sí­pot és összesen 94 élvonalbeli bajnoki után intett búcsút az NB I-nek.
Öt másodosztályú játékvezető ellenben felkerült a legjobbak közé: a békéscsabai Szabó Sándor, a tótvázsonyi Szilasi Szabolcs, a sárvári Bognár Tamás, a budapesti Török Károly, valamint a dunaújvárosi Mészáros István mostantól NB I-es bí­rónak vallhatja magát.
Török Károly személyében egyébként Magyarország legjobb futsal-játékvezetője került fel az elitbe.
A tesztelésen egyébként megsérült a 2002-es világbajnokságon is résztvevő FIFA-asszisztens, Székely Ferenc, í­gy vele valószí­nűleg egy darabig nem találkozhatunk a pályákon.

 

Hozzászólások