Kassai a spanyol bajnokságban?

Kassai Viktor

2013-12-04 20:25:51
Kassai Viktor |

Kassai Viktor - ing, sip - forrás: profispori.hu
Forrás: profispori.hu - Kassai Viktor - ing, sip

Eduardo Iturralde González az egyik legismertebb spanyol bíróként vonult be a köztudatba. Szerinte a latin játékvezetők extra nyomásnak vannak kitéve, ezért jók, és megnézné, Kassai Viktor tudná-e kezelni ezt a terhet hétről-hétre. A sípmester ezekről is beszélt a Sport TV utazó riporterének, Farkas Norbertnek. A spanyol labdarúgás történetének legtöbb első osztályú mérkőzésével rendelkező játékvezetője, aki a sárga lapok és a megítélt büntetők terén is rekorder, ő Eduardo Iturralde González, aki ma Bilbao mellett, Arrankudiagaban él. 17 évig fújta a sípot a La Ligában, majd éveken át nemzetközi mérkőzéseken is, és ezek alapján úgy érzi, az olasz és spanyol bírók számára egy BL-, vb- vagy Eb-meccs nem olyan nagy kihívás, mint egy hazai bajnoki.

- Előfordul, persze, hogy elnézünk egy-egy tizenegyest, ezt sem vitatom, ugyanakkor egyetlen mérkőzés sem nő a fejükre, egy sem. Hogy miért? Nos azért, mert olyan bajnokságokban edződünk, ahol a játékosok folyton át akarnak verni, ahol minden másodpercben megpróbálnak tőrbe csalni? - jellemzi az Európa déli felén tevékenykedő pályatársait. Természetesen a beszélgetés során szóba került Kassai Viktor is.

Kiváló kvalitású játékvezető, aki már bizonyított. Csak úgy, véletlenül senkinek nem adnak oda egy BL-döntőt, ezt azért szögezzük le. Megjárt néhány világeseményt, minden adottsága megvan ahhoz, hogy a legjobbak közé soroljuk, mégis, megnézném a spanyol bajnokságban, hétről hétre. Kíváncsi lennék arra, hogyan kezelné ezt a nyomást. Itthon állandóan csörög a telefonod, nem tudsz kimenni az utcára, mert mindenki valamit számon kér. Ezt nem könnyű elviselni. Viktor adottságait nem vitatom, ugyanakkor megnézném, milyen teljesítményre lenne képes ilyen komoly, állandó presszió hatására? ? ismertette Eduardo Iturralde González, milyen próbatétel elé állítaná magyar kollégáját. Ami nagyon meglepő, az az, hogy a világhírű spanyol bíró egy magyar csapatnak szurkol.

Gyerekkorom óta Újpest-szurkoló vagyok, amit még Újpesti Dózsaként ismertem meg. Nagyon megtetszett a név hangzása, azon nyomban beleszerettem a csapatba és a csapat történelmébe. Elkezdtem kutatni az interneten, és mindent megtudtam, amit nekem, Újpest-drukkernek tudnom kell a csapatomról. Megtudtam, hogy 1885 óta írjuk a történelmünket, és hogy az Újpest a második legrégebben alapított magyar sportegyesület labdarúgócsapata. Megnézem, mikor lépünk pályára, és várom a végeredményt - avat be minket egy titkába a sípmester

Én lilavérű vagyok, bár Spanyolországban sokkal ismertebb a Ferencváros, de én maradok az Újpestnél.

- Iturralde ezeken kívül beszélt arról is, hogy miért könnyebb El Clásicót vezetni, mint kiesési rangadót, hogy kinek szurkol, hogy hány sms-t kapott az általa fújt 5-0-s Barca - Real után, és hogy hány éjszakán át nem tud aludni egy-egy rossz döntés miatt. Az interjút a Sport1 Fieszta című műsorának december 3-i és 10-i adásában, két részletben lehet megtekinteni.

Sport TV


 

Hozzászólások: