Kassait szídják a neten

Kassai Viktor

2013-10-03 16:40:39
Kassai Viktor |

Kassai Viktor - Bastian Schw. - forrás: uefa.com
Forrás: uefa.com - Kassai Viktor - Bastian Schw.

Durván nekimentek a törökök Kassainak a Juve 11-ese miatt.

Kassai Viktor, a Juventus-Galatasaray BL-meccs hajrájában hozott ítélete kiverte a biztosítékot a törököknél. A 2-2-re végződött találkozó 78. percében a magyar bíró 11-est adott az ekkor még hátrányban lévő torinóiaknak Ambrabat belépője miatt, ám a Galata hívei és a török újságírók finoman szólva sem értettek egyet a döntéssel. A beszámolókban a "csalás" és a "rabló" kifejezés is előkerült, de a vendégcsapat debütáló vezetőedzője, az olasz Roberto Mancini is furcsa ítéletről beszélt a meccs után, mondván szerinte, ha nincs a büntető, a Juve be sem talált volna a kapuba.

Mint ismeretes, a Galatasaray több mint 40 percen át, egy Drogba-gólnak köszönhetően vezetett a Juventus ellen, és a hazaiak hiába vezettek rengeteg támadást az egyenlítésért, a 78. percig nem tudták feltörni a törökök védelmét. Ekkor Amrabat Quagliarellával szemben szabálytalankodott Kassai Viktor és segítője szerint, amiért 11-est kapott a Juve, ezt Vidal nem is hibázta el.

A végül 2-2-re végződött mérkőzést követően nem csak a különböző szurkolói fórumokon, de a török sajtóban is téma volt a jelenet és a helyi újságírók nem bántak kesztyűs kézzel a magyar játékvezetővel a szerintük igazságtalan büntető miatt.

A Tümspor például úgy fogalmaz (pontosabban idézi a helyszínről tudósító rádióriportert, Bülent Yavuzt), hogy a 11-est nem is a Juventus, hanem Kassai "hozta össze", mert szerintük Amrabat megmozdulása biztos, hogy nem volt szabálytalan.

A Zaman azt írja, hogy Kassainak a 78. percig remek meccse volt, mindössze egy sárgát osztott ki addig a meccsen (utána is csak még egyet), de így is kézben tartotta a meccset, és bizonyította, miért ő az "egyik legfontosabb játékvezető az UEFA-nál". A büntetőt megelőző szituáción viszont felháborodott a szerző, aki a "csalás" szót is használja a leíráskor (sőt, a címben is...).

A Cumhuriyet nevű portál is hasonló véleményen van, a szerző itt "rablónak" titulálja a magyar bírót, aki szerinte 0-1-nél kvázi megmentette a Juventust az ítélettel.

Roberto Mancini, a Galatasaray három napja kinevezett vezetőedzője is szót ejtett az esetről.

- Különös meccs volt, miután a Juventus hátrányban játszva kapott egy?mondjuk azt, hogy furcsa tizenegyest? Ha nincs a büntető, nem hiszem, hogy a kapuba tudtak volna találni... - dohogott az olasz

Forrás: csakfoci.hu


 

Hozzászólások: