Baranya: Megtámadták a játékvezetőt

Fair-Play zászló - forrás: Forrás: - Fair-Play zászló.

Két hete egy nagyon szomorú eset árnyékolta be az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei III.-as bajnokság aktuális fordulóját.

A jó formában lévő dunaszekcsői együttes Bátára látogatott, ahol a hazai szurkolók nem nagyon szoktak kedveskedni a vendégcsapatoknak. Ezúttal sem volt másképp, ráadásul azzal, hogy a Dunaszekcső sokáig nem tudta lezárni a találkozót, bizony még feszültebb lett a végjáték, amire már tíz emberrel fordult rá a házigazda, ugyanis a 73. percben Kovácska Viktort kiállította a játékvezető.

A nyolcvanegyedik percben kétgólos hátrányba került a Báta, nem sokkal később pedig már három találat volt a különbség, ezt követően pedig elszabadultak az indulatok: röviddel a középkezdés után történt egy apró szabálytalanság, aminek az elszenvedője a harminc esztendős bátai spíler, Szava János volt. A fiatal bíró természetesen lefújta az esetet, de a feszült játékos úgy érezte, hogy neki is tennie kell valamit. Igaz, nem sikerült higgadt megoldást találnia, hiszen nemes egyszerűséggel tarkón vágta ellenfelét. A játékvezető ezt piros lappal jutalmazta, a labdarúgónál viszont elszakadt a cérna.

Többször is meglökte a bírót, majd labdával is eltalálta. Az események azonban itt még nem értek véget. A pálya széléről beszaladt egy helybéli, aki szintén nekiment a sporttársnak, sőt, meg is ütötte őt, de szerencsére később a pályán lévő játékosok, majd a rendező is feltartotta. Mint később kiderült, az illető is a Báta labdarúgócsapatának tagja, csak egy korábbi mérkőzésen kiállították, így ezúttal nem lehetett kerettag.

Tehát percekkel a lefújás előtt félbeszakadt a bajnoki, a három fiatal játékvezető azonban nem bírt hazamenni. Közel egy órát várt a trió az öltözőben, hogy csillapodjanak a kedélyek.

A Báta labdarúgócsapatának szimpatinzásai természetesen az együttes védelmére keltek, sőt, néhány helyi szerint nem is történt olyan dolog, amit a játékvezető állít, de az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága a legfrissebb közleményében kitért az érintettekre.

A fegyelmi határozatoknál sokaknak szemet szúrhat, hogy két spílert is eltiltottak 2025.07.01-ig. Így tehát Szava Jánost és Dinovics Richárdot sem láthatjuk mostanában labdarúgópályán. Sőt, egy másik bátai játékos, Kovácska Viktor is szögre akaszthatja egy ideig a stoplisát, hiszen november 22-ig nem játszhat, szóval legközelebb csak a 2024-es naptári évben bizonyíthat, ugyanis az őszi vármegyei III.-as pontvadászat a hétvégén véget ér.

Továbbá a színes lapok miatt húszezer forintos pénzbüntetést kapott az alakulat, valamint: „három hazai bajnoki mérkőzésen szövetségi ellenőr fogadása a sportszervezet költségére és 50.000,- Ft pénzbüntetés - a sportszervezet több labdarúgója is súlyosan sportszerűtlenül viselkedett a mérkőzés játékvezetőjével szemben, aminek következtében a mérkőzés félbeszakadt; a sportszervezet nem biztosította az előírt létszámú rendezői gárdát” – áll az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság közleményében.

Itt még nincs vége a történetnek, ugyanis lapunk úgy tudja, hogy minősített garázdaság miatt rendőrségi ügy lesz az esetből.

 

Hozzászólások