Csongrád-Csanád: Felpofozták a női játékvezetőt

Fair-Play zászló - forrás: Forrás: - Fair-Play zászló.

Nem először fordult elő Szegeden..

Sajnos egy nagyon szomorú esemény történt múlthéten a Csongrád-Csanád vármegyében, a Szeged városi kispályás tornán.

"A 2x25 perces mérkőzés 40. percében a játékvezető hölgy ítélt egy büntetőt 4-3-as állásnál. A büntetőrúgás elvégzése után B. Dániel kapus a labdát túlzott mértékű erőbevetéssel a játékvezető felé rúgta akit nem talált el. A kolléganőnk az esetet követően megkérdezte, hogy ezt neki szánta-e, mire azt válaszolta, hogy: "Igen, a kurva anyádat, neked!". Ezt követően a kapus levette a kesztyűjét és nemes egyszerűséggel felpofozta a kesztyűvel a játékvezető hölgyet." - írja kollégánk.


A játékvezető hölgy gyerkekei szerencsére most nem voltak jelen a mérkőzésen, pedig korábban több alkalommal kilátogattak a mérkőzésekre. Sajnos ezen a bajnokságon nem ez az első eset, tavaly egy 17 éves gyereket, L T. játékvezető ütöttek meg.

A játékvezetők kérték Nógrádi Tibor igazgatót, hogy valami érdemi változás legyen.

"Ezeken a mérkőzéseken nincs rendező, nincs öltözési/tusolási lehetőség sem, a "korláton belülre" bárki bemehet attól függetlenül, hogy be van-e írva a jegyzőkönybe, vagy sincs, illetve az érintettekkel szemben nagyon enyhe fegyelmi döntéseket hoztak, ahogy ebben az esetben is. A pofozó játékost mindössze 1 évre tiltották el. Egy 26 éves férfi nyilvánosan felpofozott egy nőt és mindössze 1 év eltiltás? Soha nem láttam/halottam olyat, hogy valaki felpofoz egy nőt nyilvánosan és egy éves eltiltást kapott volna csak. Az igazgatóság már sok minden ígért, de nem történt érdemi változás. 2 játékvezetőt nem küldenek - hivatkozva az anyagiakra-, rendezői brigád a mai napig nincs, illetve a játékvezetői megbecsülés is itt a legalacsonyabb az országban. 2x25 perces mérkőzésért mindössze bruttó 2000 forint jár." - zárja sorait  a levélíró kolléga.

 

Az ügyben megkerestük Nógrádi Tibor igazgatót és a játékvezető hölgyet, akik nem kivántak az esetről beszélni.

 

Frissítve:

Megyei Igazgató tájékoztatása alapján a bajnokságot nem az MLSZ és nem az MLSZ Csongrád-Csanád Vármegyei igazgatósága szervezi, így a fegyelmi ügyek sem az MLSZ szabályzatainak hatálya alá tartoznak.

Az Igazgatóság eddig és ezentúl is mindig kiállt a játékvezetők védelmében az Őket ért fizikai atrocitások esetén. 

 

Frissítve:

Október 6-ai fegyelmi határozatok

I. Saller liga

A 2023.10.04-én 20:00-kor lejátszott Fődigiliszták FC - Focé mérkőzésen B. D. L. (Focé) a játékvezetőt verbálisan és fizikálisan bántalmazta. A történtek következtében B. D. L. 2024.10.06-ig eltiltásban részesül. A jövőben a játékosnál hasonló tett örökös kitiltással jár a bajnokságból. A mérkőzés 5-0-val és 3 bajnoki ponttal a Fődigiliszták FC számára kerül jóváírásra.

 

 

Hozzászólások