Csakfoci: Iványi tényleg kikerült

Vad István - Puskás - Honvéd - forrás: m4sport.hu Forrás: m4sport.hu - Vad István - Puskás - Honvéd.

NB I: Iványi nagyon komoly büntetést kapott a súlyos hibájáért - itt vannak a részletek

Csakfoci.hu is úgy tudja, hogy kőkemény büntetést kapott Iványi Zoltán, aki az előző szezon utolsó fordulójában a Puskás Akadémia - Honvéd mérkőzésen videóbíróként hatalmasat hibázott egy 11-es szituációnál.

Információink szerint az MLSZ egyelőre nem tart igényt Iványi Zoltán szolgálataira, aki a játékvezetéstől való visszavonulását követően videóbíróként dolgozott az NB I-ben és egyébként számos mérkőzésen hiba nélkül látta el feladatát.

Az üggyel kapcsolatos szakmai háttérbeszélgetésen elhangzott: "Súlyos következményei voltak a hibás döntésének: ez pénzügyi következményt is jelentett és nem véletlen, hogy nem kapott mérkőzést az akkori VAR a most induló bajnokság rajtjánál."

Mint ismert, az előző bajnoki szezon utolsó fordulójában a Puskás Akadémia - Honvéd mérkőzés 83. percben egy erősen vitatott szituáció után a kispestiek nem kaptak 11-est Szolnoki Roland tizenhatoson belüli kezezéséért.

Azóta Hanacsek Attila, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnöke is beismerte, hogy téves ítélet született. Iványi Zoltán videóbíróként nem vizsgálta meg kellő alapossággal a szituációt, ezért Vad II István játékvezető nem tudott megfelelő döntést hozni a pályán. Az eset azért is kavart komoly viharokat, mert végül a Puskás megnyerte a mérkőzést, a Honvéd pedig ezzel kiesett az élvonalból.Kapcsolódó cikkek

VAR: Iványi repült a buszból, lejárt a buszbérlete

A tavalyi NB. I-es bajnokság az Iványi-féle VAR botrányokról emlékezetes

Tovább

Iványi VAR Zoltán

Főállású VAR, brutális küldéssel és keresettel!

Tovább

Var István esete Iványi Zoltánnal

Két ember kivételével egy ország máshogy látta a szombati "Puskás"-ok találkozóját.

Tovább


Hozzászólások