Szabolcs: Felkészültek a játékvezetők

Szabolcs - edzőtbor (2023-07-29) - forrás: szabolcsjb.hu Forrás: szabolcsjb.hu - Szabolcs - edzőtbor (2023-07-29).

Három napos edzőtábor során tanúbizonyságot adtak fizikai és szabályismereti felkészültségükről a vármegyei sporik.

Július utolsó hétvégéjén (07.28-29-30.) a szomszéd vármegyében, Hajdúböszörményben edzőtáboroztak a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei labdarúgó játékvezetők. A pénteki program már a korai órákban elkezdődött, hiszen a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban fizikai tesztet kellett teljesíteni a játékvezetőknek. Külön csoportokban, remek körülmények között volt lehetősége mindenkinek bizonyítani, hogy fizikálisan készen állnak a néhány hét múlva induló bajnokságra.

Pénteken még ebéd előtt sor került a központi megnyitóra, majd délután szakmai előadások és csoportos foglalkozások során ismertük meg az UEFA és az MLSZ Játékvezető Bizottság vezetésének iránymutatásait és ezen szabályoknak gyakorlati alkalmazásának módját.

Szombaton a szakmai felkészítés után újabb - immár kellemesebb - erőpróba várt vármegyénk játékvezetőire, hiszen ugyanezen a hétvégén, szintén Hajdúböszörményben edzőtáboroztak a Hajdú-Bihar vármegyei játékvezetők is. A szoros és remek szakmai és baráti kapcsolat szülte az ötletet, hogy a két vármegye játékvezetői labdarúgó csapata játszon egy barátságos mérkőzést szombat délután. Előbb a helyi sporttelep kisméretű pályáit lepték el csapatok, majd a centerpályán 17:15-kor elkezdődött a nagypályás mérkőzés is. Mindkét meccsen szabolcsi győzelem született, a mérkőzések remek hangulatban és rendkívül sportszerű körülmények között zajlottak.

Hajdú-Bihar vármegyei játékvezetők - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei játékvezetők
Hajdúböszörmény, 2023.07.29.

Kispályás labdarúgó mérkőzés: 2-4 (gólszerzők: Takács J. (3), Sztányi T.(1))
Labdarúgó mérkőzés: 1-3 (gólszerzők: Gergely B. (2), Kosztyu J. (1))

A három napot nagyon tartalmasan töltötték el a játékvezetők. Szakmai előadások, videós tesztek és szabályismereti felmérő is szerepelt a programban. Ennek köszönhetően minden értelemben felkészültek az új kihívásokra, várják a 2023/24-es bajnokság kezdetét.

 

Hozzászólások