Záporozott a piros

Piros lap  - forrás: Forrás: - Piros lap .

Záporoztak a piros lapok, mígnem elfogytak a hazaiak.
Múlt vasárnap Kazáron volt jelenése a Rimócnak a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának utolsó, huszonhatodik fordulójában. Két piros lap miatt hamar megfogyatkoztak a hazaiak, ettől függetlenül komoly meglepetésre betaláltak. Hamarosan jött az egyenlítés, a szünetig azonban nem esett már gól, kilencen is méltó riválisnak bizonyultak a házigazdák. A második etap elején már a látogatók kerültek előnybe, aztán a játékrész derekán tovább fogyatkozott a másik oldal egy újabb kiállítás miatt. Nyolc emberrel is harcoltak a kazáriak, az utolsó negyedórára fordulva azonban még két játékosuk is idő előtt volt kénytelen elhagyni a pályát, így mivel hét fő alá csökkent a vendéglátók létszáma, kettő egyes rimóci vezetésnél félbeszakadt a nem mindennapi mérkőzés.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 26. forduló:
Kazár KSE-Rimóci SE 1-2-nél félbeszakadt a 76. percben, mert a hazaiak létszáma 7 fő alá csökkent (1-1)
Vezette: Zsélyi Cs. (Sáfrány Sz. T., Győri M. Sz.)

Kazár KSE: Racs – Szakos, Oláh K., Körmöczi, Jenei – Bán (Harmat, 69.), Kovács V., Baranyi (Boros, 69.), Vinyei – Versics, Radics. Játékos-edző: Racs Zsolt.

Piros lap: Jenei (8.), Vinyei (8.), Kovács V. (68.), Racs (76.), Oláh K. 76., mindannyian Kazár KSE)
Gól: Radics (18.), ill. Rácz (21., 47.)

Racs Zsolt:
– Egy jól előkészített pályán, az utolsó mérkőzésünkre került sor, de sajnos azt senki nem gondolta tőlünk, hogy nem a rimócicsapat, hanem a játékvezető fogja megnehezíteni a dolgunkat. A meccs nyolcadik percében a kezemben tartottam a labdát, ki szerettem volnarúgni lábbal, mire a játékvezető elkezdett számolni a mi térfelünkön, hogy “öt, öt és fél…” Ekkora én kirúgtam a labdát a mezőnybe. Ő pedigsprintelve, sárgával a kezében rohant hozzám, amit fel is mutatott és közvetett szabadrúgást adott az ellenfélnek a tizenhatoson belülről. Ezviszont nem volt elég neki, Jenei Istvánt és Vinyei Györgyöt kiállította két sárgával, mivel kérdőre vonták, mit csinál. Immár tehát kilencfővel kellett felvenni a harcot a vendégekkel. A tizennyolcadik percben megszereztük a vezetést egy szép góllal, majd öt percen belülegyenlített az ellenfél, így egy eggyel vonultunk a szünetre. Nem látszott, hogy mi csak kilenc fővel vagyunk. A második félidő elején egy szép ajátékvezető elém állt, és mondta, hogy menjek be a kapuba. Nem reagáltam rá semmit. Még egyszer mondta. Akkor sem reagáltam semmit.Erre ő a második sárgával kiállított, jogtalanul. Tudtommal, addig, míg a labda nincs letéve a tizenegyespontra, és a játékos nem áll a labdamögött, addig nem vagyok köteles a gólvonalra állni. Én így tudom. A tizenegyesre sajnos már nem került sor, mivel Oláh Krisztiánt iskiállították, így hat főre csökkentünk. Lefújta a mérkőzést a játékvezető. A két csapat részéről semmi gond nem volt a pályán a játékosokkal.Egy tisztességes, sportszerű meccset játszottunk. Igen ám, de nem gondoltuk volna, hogy Zsélyi Csaba játékvezető úr főszereplő szeretnelenni. Szégyellje magát! Kijelenthetem, hogy ő nem való játékvezetőnek! Ötvenkét éves vagyok. Játszottam magasabb osztályban. Talánsokkal több megye egyes meccsem van, mint megye kettes vagy megye hármas, de ilyen játékvezetővel életemben nem találkoztam. Szégyelljemagát, amiért ezt csinálta a kazári csapattal! Ha a falusi, megye hármas meccseken is lenne VAR-szoba, több, mint valószínű, hogy Zsélyi Csabát örökre eltiltanák a játékvezetéstől! Nem tudom, miért, de elég zavart volt a játékvezető az egész mérkőzésen. Általában alkohol, nemmegfelelő idegrendszer vagy drog okozhat ilyet. Én úgy tudom. Hogy nála mi volt a gond, azt nem tudom. Szégyellje magát, de nagyon-nagyon! Gratulálok a rimóciaknak a győzelemhez és a harmadik helyhez! Gratulálok az Ecsegnek az ezüstéremhez, és persze külön aMátraterenyének a bajnoki címhez!

Fábián Róbert:
– Erre a mérkőzésre ismét kis létszámmal érkeztünk, újra nekem kellett a kapuban kezdeni, de időközben megérkezett arendes kapusunk is. A meccsről: q 8-9. perc környékén történt egy kettős kiállítás, ami sajnos minket jobban összezavart, mint ellenfelünket.Nekünk voltak helyzeteink, de ők szerezték meg a vezetést. Majd sikerült egyenlítenünk és utána megfordítanunk az eredményt. Aztán lettvolna egy jogos gól, amit nem adtak meg. Ezt követően egy jogos büntető után, amit a javunkra ítéltek, nem várt események miattbeszüntette a spori a mérkőzést. Nekünk itt a pontoknak már nem volt jelentősége. Sikerült egy olyan bajnokságban harmadiknak lenni, aholújoncként indultunk, és mint az első, mint a második helyezéstől egy pontra lemaradva bronzérmesek lettünk, amihez gratulálok acsapatomnak! Az őszi és tavaszi szezonban is jó teljesítményt nyújtottunk, de a tavaszi kifejezetten tetszett, nemcsak azért, mert a sokgyőzelem mellé csak egy döntetlen és egy vereség párosult, hanem azért, mert úgy érzem, összeért a csapat! Szeretném megköszönnimindazoknak, akik miatt ide eljutottunk, a vezetőségnek, a csapattagoknak és hozzátartozóiknak, a szurkolóknak, és nem utolsósorban abajnokságban lévő csapatoknak, akikkel jó meccseket játszottunk! Jó pihenést kívánok mindenkinek! Csak a foci!

 

Hozzászólások