Orvos cáfolja a Makai féle kamút

Makai János - edzőtábor - forrás: teol.hu Forrás: teol.hu - Makai János - edzőtábor.

Makai János megpróbálta átverni az embereket, de az orvosok is kinevetik!

A megyei JB. elnök azt nyilatkozta, hogy a játékvezetőnek vélhetően gerinc becsípődése lehetett, ezért nem is tudta levezetni a második félidőt. Bizunk benne, hogy a sérülés ténye rögzítésre került a jegyzőkönyvbe és nem utólag kozmetikázzák azt.

Makai azzal nem tudott mit kezdeni, hogy az érintett "sérült" játékvezetőnek másnap két mérkőzése is volt

Makai professzor az alábbiakat elfelejtette:

Idegbecsípődésnek azt a tünetegyüttest nevezzük, amely akkor jelentkezik, ha egy ideget a körülvevő szövetek túlságosan megnyomnak. Ezt okozhatja csont, porc, izom vagy ínszalag is, általában akkor, ha ezek a szövetek valami miatt normális helyükről elmozdulnak vagy pl. gyulladás következtében tömegesebbekké válnak.

A nyomás miatt ilyenkor az ideg működése romlik, fájdalom, zsibbadás, érzékvesztés vagy izomgyengeség jelentkezik. A kiváltó ok mielőbbi megszűnésével a tünetek nyomtalanul elmúlhatnak, de erősebb és tartósabb nyomás akár az ideg végleges károsodását is okozhatja.

Az idegbecsípődés a test több részén is jelentkezhet. Leggyakrabban a gerincoszlopból kilépő ideggyökök nyomását, az ennek következtében típusos esetben kialakuló isiászt vagy karfájdalmat illetik ezzel a névvel. Ugyanezen a módon jön létre a csukló alagút szindróma, mely a kezet ellátó egyik ideg megnyomására vezethető vissza.

A köznyelvben idegbecsípődés névvel általában fájdalmas betegségeket illetnek, a környéki mozgató idegek ilyen mechanizmusú károsodása azonban csak izomgyengeséggel, mozgáskieséssel jár.

Szerencsére pihentetéssel és konzervatív orvosi terápiával a legtöbb ember néhány nap vagy hét alatt meggyógyul az idegbecsípődés okozta fájdalmakból. Egyes esetekben műtétes kezelés is szükségessé válhat - írja a webbeteg.hu

Szerkesztőségünk sportsérülésekkel foglalkozó élvonalban korábban dolgozó orvost is megkeresett, aki az alábbiakat nyilatkozta:

"Amennyiben az adott játékvezető a mérkőzés közben sérült meg, így kizártnak tartom, hogy ő másnap mérkőzésre tudott volna menni. Az ilyen jellegű sérülés pár órán belül nem múlik el. "Kapcsolódó cikkek

Gyorsan felépült Makai szerint a kolléga

Megsérült a játékvezető, asszisztens vezette tovább, de másnapra már jól lett!

Tovább

Makai egy országot néz hülyének

A tolnai sheriffen nevet az ország..

Tovább

Tolnában mindent lehet FOLYAMATOSAN FRISSITVE!

Mindent elmond a megyei állapotokról a hétvégén kikerült videó.

Tovább

Tolna: Ittas játékvezető vezette a mérkőzést?

Nagy nyilvánosságot kapott az egyik hétvégi megye III-as mérkőzést, Tolna Vármegyéből.

Tovább


Hozzászólások