Makai egy országot néz hülyének

Makai János - forrás: Paksi Hírnők Forrás: Paksi Hírnők - Makai János.

Bejárták az internet a múlt szombaton rendezett Felsőnána–Iregszemcse (1-9) Tolna megyei III. osztályú futballmeccsen készült meghökkentő felvételek, amelyen a játékvezető, Kardos Béla tántorog a pályán, majd hatalmasat esik. A kommentelők egyöntetű véleménye alapján ittasan fújó spori esete nagy port kavart a bíróközösségben is.

Lapunk is utánajárt, mi történhetett a szombati meccsen, s több résztvevő számolt be arról, hogy valóban illumináltnak tűnt a bíró.

– Több esetben is előfordult már, hogy ittasan érkezett meg a játékvezető, de ennyire még nem fajult el a dolog, ilyet még nem láttam... Aki ott volt, annak a mozgásából, a beszédéből is észrevehető volt, hogy mi a helyzet, de érezhető is volt, hogy ivott. Emberileg nincs probléma vele, de sajnos nem először tapasztaltunk hasonlót – mondta a Blikknek egy bennfentes, aki ott volt a találkozón.

lértük a megyei játékvezetői bizottság elnökét is, aki árnyalta a képet, azt az állítást pedig visszautasította, hogy olyanok fújhatják a sípot, akik nem mennek át a szükséges teszteken. Kardost felfüggesztették egyébként, az esetet kivizsgálják.

– Sokan hajlamosak ítélkezni, miközben nem ismerünk minden tényt. Ami biztos, hogy a játékvezető a mérkőzés előtti két órában nem fogyasztott alkoholt, ha hiszünk azoknak, akik a környezetében voltak. Ittas állapotban a kollégák sem engednék föl a pályára – jelentette ki Makai János. – Harmincöt percig nem is volt semmiféle probléma, annak, hogy rosszul lett, sokféle oka lehet. Az biztos, hogy fizikiálisan alkalmatlanná vált a mérkőzés levezetésére, ezért végül az egyik asszisztens leváltotta őt. Béla azt mondja, becsípődött nála valami, ezért nem tudott kiegyenesedni, ez nem először fordult elő vele. Állítja, hogy nem ivott, de ezt a játékvezető-kollégák és a csapatvezetők is megerősítették. Korábban valóban voltak problémái, de kijelenthetem, sosem vezetett meccset alkoholos befolyásoltság alatt, a fizikai és a szellemi tesztet pedig teljesítette, enélkül senkit nem engedünk a pályára.

Egy évig nem vezethetett

Makai János lapunknak elmondta, tavaly nem engedték vezetni Kardost.

– Korábban egy évig nem vezetett, mert nem ment át a fizikai teszten, tavasszal tért vissza. Nem azért, mert második esélyt kapott, hanem mert teljesített. Nem ő az egyetlen, akivel ilyen történt, volt más kolléga, aki tavasszal nem vezetett, mert nem felelt meg a teszten, és ehhez az alkoholnak semmi köze nem volt. Az elvárásokból nem engedünk – szögezte le Makai.Kapcsolódó cikkek

Tolnában mindent lehet FOLYAMATOSAN FRISSITVE!

Mindent elmond a megyei állapotokról a hétvégén kikerült videó.

Tovább

Tolna: Ittas játékvezető vezette a mérkőzést?

Nagy nyilvánosságot kapott az egyik hétvégi megye III-as mérkőzést, Tolna Vármegyéből.

Tovább


Hozzászólások