Tolnában mindent lehet FOLYAMATOSAN FRISSITVE!

Makai János - edzőtábor - forrás: teol.hu Forrás: teol.hu - Makai János - edzőtábor.

Mindent elmond a megyei állapotokról a hétvégén kikerült videó.

Persze az is árulkodó, hogy a megyei JB. elnök Sheriffnek szólíttatja magát, igaz annyira nincs játékvezető a megyében, hogy az a pár tíz fővel akár istennek is hívathatja magát.

A focibiro.hu szerkesztősége az elmúlt napokban több levelet kapott Makai János elnök tevékenységéről, amelyet változtatás nélkül közjünk:

„Most jött el az a pont, hogy írok Önöknek kicsi szép megyénk helyzetéről, mert ez már nem állapot...

Történt ugyanis ,hogy 2 nappal ezelőtt egy megye  III-as mérkőzésen a kedves "kolléga" többet öntött a garatra mérkőzés előtt, mint kellett volna.. sokkal többet... az esetről videó is készült, ami nagyon hamar nagyon felkapott lett...” – írja kollégánk levelében.

„A renitens kollégáról mindenki tudja évek óta, hogy nem tudja letenni az italt, nem ez volt az első eset, hogy ittasan jelenik meg a mérkőzésen, mégsem történt soha semmilyen szankció. A "tisztelt" vezetőség mindig adott neki egy utolsó esélyt, mert hát szegény ebből él...ezzel nem is lenne gond... na de amikor már a játékvezetők megbecsülését, hírnevét csorbítja az már nem az a pont, amit engedni kéne.”

„Kicsi megye, kevés játékvezető ezáltal mindenkire szükség van.. Biztosan mindenkire szükség van? Minden áron?”

„Mikor veszik már észre "fentebb", hogy amit a kedves Sheriff csinál az nem jó irányba viszi a megye életét? Az elmúlt években meg lehet nézni, hogyan alakult a létszám... országos kerettagságot illetően a korábbi 9 főről a vezér keze alatt 2-re csökkent a létszám. Megyei szintről nem is beszélve... olyan játékvezetők hagyták abba MIATTA, akiknek mai napig vagy az NB III-ban, de legalább a Megye I-ben kéne működniük...de nem így van, hiszen ők nem dőltek be az ígérgetéseknek és nem tűrték el a mérhetetlen arroganciát és megaláztatást amit kedves M.J. csinál.”

„Miért van az, hogy M.J. is állandóan táncol az országos és a megyei élet között? Miért van az, hogy mindenki tudja, hogy emberileg alkalmatlan a vezetésre? Szakmailag kiváló ezt mindenki tudja.. ennyi elég, hogy valaki vezető legyen?”

„Sajnos olyan dolgok történnek ebben a kicsiny megyében amiknek sehol nem szabadna előfordulni, de az érintett hölgyek...igen hölgyek nem mernek kiállni magukért, mert félnek, hogy mi lesz utána, inkább ráhagyják , had írogasson messengeren és próbálkozzon a táborokban és ha tudnak nevetnek rajta.”

„Kérdezem én, ha ezt egy fiatal látja mennyire lesz kedve játékvezetőnek állni? Aki esetleg jár tanfolyamra, mennyire lesz kedve és bátorsága így elmenni mérkőzésre? Milyen megítélése lesz a játékvezetőknek országos és megyei szinten? Tolna vármegyei játékvezetőknek mikor lesz lehetősége országos keretbe kerülni ilyen esetek után? Hogy lehet még mindig M.J. a vezető? Nagyon bízom benne, hogy ennek komoly következménye lesz és a vezetőség vállalja érte a felelősséget és a következő szezontól legkésőbb már új vezérkar lesz Tolna Vármegye élén...”

„Ha van egy kis lelkiismerete kedves M.J.-nek akkor azonnali hatállyal lemond a tisztségéről és felismeri, hogy ez is az Ő "eredménye".”

„Az a mondás, hogy bort iszik és vizet prédikál tökéletesen illik hozzá...a bort iszik meg főleg, ugyebár ő sem veti meg az alkoholt, de hát mindig volt aki elvigye meccsre amikor ő ugyebár nem rendelkezett azzal a kis rózsaszín kártyával...:)

Szakmaiságról és komoly követelésekről beszél mindig, csak sajnos mindegyik hiányzik. Kevés játékvezető van, nagyjából 40, ezáltal kicsi a merítési lehetőség...de nem olyan régen, pár évvel ezelőtt volt ez 80-90 is. .akkor még volt rangja egy utánpótlás mérkőzésnek, hogy valaki elmehetett akár Felcsútra, akkor még nem fél év után megye1-ben működtek a kollégák...de hát rengeteg dolgot lehetne említeni, de úgy gondolom ez volt a hab a tortán... Hol a megbecsülés azok a kollégák felé akik 10-15 vagy akár 20 éve is ezt a megyét szolgálják és közben azt látják, hogy boldog boldogtalan magasabb osztályba működik , míg ők komoly múlttal parkolópályán vannak, mert esetleg van véleményük...

Mert ha van véleményed, akkor esélyed semmi...annak van esélye feljebb kerülni, aki bólogat és beáll a sorba...egy igazi diktatúra ami itt folyik...”

Másik levélíró az alábbiak jegyezte meg a történtekről:

"Az érintett ittas spori évek óta ittasan működik, amikor autója volt még ittasan is ült autóba, ittasan jelent meg teszteken, edzőtáborokban. Sőt a mostani szezonban fizikai teszt nélkül működik! Hogy lehet ez? Ki a felelős? Az elnök? A küldő?  Szerintem mindkettő....  Lehet nem számít, mert nekik is lehet, az ő életükbe ez is belefér, lehet mondani, SORSTÁRSAK.....

Érdekes : https://adatbank.mlsz.hu/match/59/17/25877/10/1800737.html

Bár itt megszokott, hogy a tesztek is felügyelet nélkül zajlanak, területenként, éppen ki mikor ér rá.... persze hamis jelenléti íveket tölt a szakmai felelős..
 
Sportorvosi?
 
Ja az is csak a csapatoknak kell, a sporik nevetve mesélik, hogy be se kell mutatni nekik, meg amúgy sincs......évek óta sérült játékvezető térdgumival jár mérkőzésre, meccsen futni sem tud, de ha szólnak neki a játékosok jön a sárga lap is egyből.....de kevesen vannak mindig ez a válasz a küldőtől.....attól az embertől aki magát küldi mérkőzésre hétről hétre 100ezreket kiszedve a rendszerből, míg más valamirevaló és elismert játékvezető otthon ül.
Ez rendjén van???
Ja persze, mert ő ellenőr is, alelnök és a küldő egyszemélyben. Ha szóvá teszed, nem mész meccsre, nem mernek neki ellentmondani, Makai jobb keze, félnek tőle. És mindehhez a megyei Igazgató Úr is asszisztál mert az elszámolásokat ő is látja....látja, hogy szakmaiatlan a küldés, bárki bárhová mehet, sógor-koma-jóbarát....de lehet az Igazgató Úr is fél döntést hozni, vagy a JB elnoöktől fél,  vagy épp ő is sorstárs?
 
Keressük a válaszokat, bár azt sosem kapunk, diktatúra és egy hanyatló megye képét mutatja Tolna labdarúgása.
Lesz felelős, lép az MLSZ?
 
Kíváncsian várjuk....."
 
Harmadik levélíró az alábbiakat írta nekünk:
 
"Sziasztok.
Nem szeretném magam megnevezni mert én is jv voltam, persze abbahagytam mert nem a tudás miatt jutottak előre, hanem szimpátia miatt Tolna megyében.
De az is érdekes, hogy simán működik közgyűlés nélkül az egyesület és mindig MJ marad az elnök….
Ua és már valami éves 40ezer a tagdíj. Más megyébe nincs is tagdíj.
Utoljára havi házi feladatokat s kellett megoldani hogy működhess.
 
Szegény B.la meg, igaz hogy iszik, de jó ember. Szerettem vele menni mert mindig ki volt készítve az öltözőbe fejenként 2 sör ? a nagy neves Pakson még vizet se adtak utánpótlás meccsen. De sz utolsó megye 3-ban sör az volt? Vannak érdekes dolgok, de ezek szerint ez így rendjén van. Nekem elment a kedvem, mert nem volt arányban a ráfordított idő a bérezéssel, és az előrébb lépéssel se.
 
Ellenőr is hagyta ott pont amiatt mert nem jutott feljebb holott ígérgettek, és a tudása is messze felülmúlta a többiekét. Helyette jött olyan ,,ellenőr “ aki előtte a fiával versenyzett, melyikük tud több sárgát kiosztani egy meccsen. De ezeket mind idősebb kollégák mesélték. Ígéret meg mese volt mindig, általában a lányok hamar előrébb tudtak kerülni, szimpátia alapján .Hallottam én is korábbi táborokról hogy voltak ,,udvarlások”.
Hiába a küldő, mikor az elnök utána még belenyúl a küldésbe."
 
Az adatbanköt böngészve egyik kollégánk a következőket jelezte:
 
Az ittas kolléga és remek segítői Felsőnána mérkőzésen szombaton...aki elvileg "ugye megsérült"....
 
 
Vasárnap délelőttre a spori felépül ....
 
 
Vasárnap délutánra pedig már már csúcsformában....
 
 
De remek segítői is újra pályán... 
 
 
Lehetséges, hogy az aprócska megyében ilyen lassan jut el a híre a "sérült" sporinak? Vagy mi került be a jegyzőkönyvbe a sporiról? Rendkívüli eseményt kötelezően jelenteni kell a bizottság felé.....
Mert itt azért a második félidőt az asszisztens vezette. A küldőnek nem szól senki? Ő mikor értesül a hírről? A vasárnapi ebéd közben már minden csapat látja a videót, az akinek épp döntést kellene hoznia, miért nem látja? Vagy látta, csak megsajnálta őket megint?  Kiderül az igazság valaha? Vagy megy a szönyeg alá ez is?  Vagy itt mindent szabad? Egyre több kérdésre kell majd választ adni....


Kapcsolódó cikkek

Tolna: Ittas játékvezető vezette a mérkőzést?

Nagy nyilvánosságot kapott az egyik hétvégi megye III-as mérkőzést, Tolna Vármegyéből.

Tovább


Hozzászólások