Zala: Sikeres felkészülés tavaszra

Zala megye (2017) - forrás: zalasport.hu Forrás: zalasport.hu - Zala megye (2017).

2022. február 18-án és 19-én Zala vármegyében két napos frissítő kurzust tartottak játékvezetőknek illetve ellenőröknek.

 
Első napon fizikai felkészültségükről adtak számot játékvezetők (97 fő), akik közül négy fő nem tudta teljesíteni a tesztet. Újoncok (16 fő) meglepődve tapasztalták a játékvezetés komolyságát és szervezettségét amelyben sikeres vizsgák után munkát fognak vállalni. 
 
Második napon Zalaegerszegen a Hotel Aránybárány szálloda téli kertjében tartották meg az előadásokat és a szellemi tesztet - tudtuk meg a helyi JB-től.
 
Gyarmati Tibor vezetésével és az országos játékvezetők bevonásával színvonalas előadásokat hallgattak végig, türelmesen a játékvezetők.
 
Balázsi Mihály JB elnök beszámolóját és észrevételeit amely elég dörgedelmesre sikeredett, helyeselve konstatálták a résztvevők.  Balázsi úr kiemelte a két napos felkészülés fontosságát, annak ellenére, hogy a négy játékvezetői csoportban minden héten egy alkalommal találkoznak a szerződéssel rendelkező játékvezetők. Nem ment el szó nélkül az emberi és szakmai összefogás mellett, sőt kiemelte a megjelenést mérkőzéseken és mérkőzéseken kívül. 
Ennek megfelelően Zalai sípmesterek és ellenőrök átvehették adidas  csomagjaikat (melegítő, esőkabát, utazó mezek és nadrágok, táska ) -megjegyezve - jelenlegi Zalai Játékvezetői Bizottság regnálása óta (6 év), öt adidas játékvezetői szerelés mellett két komplett adidas csomagot is átvehették.
Újdonságként három plusz alkalommal képzést tartanak a bajnoki év során Megye I-es játékvezetők részére, amelyen fizikai és elméleti képzés keretein belül edződhetnek, a nevezett osztály rangjának kiemelésének érdekében.
 
Zalai Igazgatóság teljes rendezvény gazdasági feltételeit biztosítva, megelégedve vette tudomásul a szakmai munka kiemelkedő minőségét.
 
Igazgatóság és a Játékvezetői Bizottság  "kapcsolata" híresen jó ennek eredménye a második Zala Játékvezető Kupa horvát, szlovén, erdélyi játékvezető kollégák részvételével. A torna Nagykanizsán a Kanizsa Arénábankerül megrendezésre 2023. február 25-én.
 
Táborzárás keretein belül kollektíven megtekintették ZTE-VASAS NB. I-es mérkőzést. A mérkőzés meghívást a tulajdonos nevében Balázsi Mihály adta át a játékvezetőknek.
 

Hozzászólások