Szabolcs: Veres János az év játékvezetője

Szabolcs - bál (2022-12-12) - forrás: szabolcsjb.hu Forrás: szabolcsjb.hu - Szabolcs - bál (2022-12-12).

A hagyományoknak megfelelően bállal búcsúztatták az évet a megyei labdarúgó-játékvezetők Kisvárdán.

December 10-én, szombaton együtt báloztak a megyei focibírók a kisvárdai Parish Bull-ban, a hozzátartozókkal és a meghívottakkal együtt közel kétszázan. A bált a Szabolcs Megyei Labdarúgó Játékvezetőkért Alapítvány elnöke, Sipos László nyitotta meg. Dr. Jekő József, a megyei JB elnöke üdvözölte az igazgatóság részéről Kvaka Árpádot, Jász-Nagykun-Szolnokból Paróczai Dezső JB elnököt, Borsod-Abaúj-Zemplénből Dr. Varga Zsoltot és Márkus Tamást.

Mint minden évben, így idén is a díjak kiosztása követte a köszöntők sorát. Először a jubilánsok vehették át elismeréseiket.

Különlegesen ritka jubileumhoz érkezett Labancz András, aki 50 éve működik játékvezetőként/ellenőrként.

35 éve van a játékvezetői pályán:
Ficze István

30 éves jubileumát ünnepelte:
Szabó István

25 éves jubileumhoz érkezett és aranysípot kapott:
Benkő Róbert, Bíró Csaba, Mónus Gábor, Takács Attila

20 évvel ezelőtt vizsgázott:
Ésik István, Hegedűs Csaba, Homonai Péter, Knobloch Sándor, Papp Ferenc

15 éves jubileumhoz érkezett:
Gáspár Tamás, Tóth István.

10 éve tette le a játékvezetői vizsgát:
Anda István, Harsányi Csaba, Jurkinya Tamás, Kiss Petra, Lipták Tibor, Luzsinszki Levente, Nagy Sándor, Parádáné Demeter Enikő, Rácz Tamás, Sási József, Szikszai Sándor, Szilágyi András, Szopkó Péter, Valu Tibor

Kvaka Árpád igazgató úr jutalmat adott át Sipos László kuratóriumi elnöknek, az elmúlt években végzett kiemelkedő munkája elismeréséül.

 

Ezt követően jöhetett a három kiemelt jelentőséggel bíró kupa, melyek között új díjak is szerepelnek ettől az évtől a megyei JB elnökségének döntése alapján.

A nagy hagyományokkal rendelkező “Az Év Játékvezetője” díjat 2022-ben Veres János vehette át.

  • Az elmúlt közel 20 évben a legalacsonyabb szintű bajnokságoktól az NB III-ig minden osztályban vezethettem magas hőfokú rangadókat, erre nagyon büszke vagyok. Biztos vagyok benne, hogy ebben az elismerésben a korábbi évek teljesítménye is szerepet játszok, a jövőben is mindent meg fogok tenni azért, hogy hasonló teljesítményt nyújtsak.

Az új díjak közül az egyik, melyet első alkalommal adott át a megyei JB, “Az Év asszisztense”. Munkájának elismeréseként ebben az évben Jurkinya Tamás érdemelte ki a kupát.

  • Amikor elhangzott a nevem, gombóc nőtt a torkomban, még most is nagyon nehéz megszólalni, de már kezdem elhinni, hogy valóban én kaptam ezt az elismerést. Nagyon jól esett a rengeteg gratuláció, üzenet, amit az elmúlt napokban kaptam, igyekszem megszolgálni és a díjhoz méltóan, még egy lapáttal rátéve szolgálni a labdarúgást.

A harmadik nagy kupa pedig a “Kerezsi Antal díj”. A megyei játékvezetés ikonikus alakjáról elnevezett díjat a hosszú ideje eredményesen működő, a közösségünkért odaadó munkát végzők kapják majd a jövőben (is). Ebben az évben Varga Zoltán részesült a Kerezsi Antal díjban.

  • 1995 óta vagyok játékvezető, számtalan mérkőzésen működtem azóta. A díj átadása meglepetésként ért, de nagyon örültem az elismerésnek. Külön öröm számomra, hogy ettől az évtől a JB elnöksége átalakította a díjazási rendszert és létrehozta a Kerezsi Antal díjat. Ennek köszönhetően nemcsak a megye I-es, hanem az alacsonyabb osztályokban működő kollégák is hozzám hasonlóan esélyt kapnak ebben az elismerésben részesülni. Boldog vagyok, hogy elsőként kaphattam meg ezt az értékes díjat. Plusz motivációt és új impulzusokat ad nekem a folytatáshoz. Nem utolsó sorban nagyon jólesett a kollégák gratulációja.

Kerezsi Antal 36 éven át szolgálta játékvezetőként a megye labdarúgását. Egy ikon volt közöttünk, akire fel lehetett nézni. Sajátságos volt a futóstílusa, de végig egyenes gerinccel tette a dolgát. Az NB III-as keret markáns tagjaként bármilyen szintű meccset, tüzes rangadót rá lehetett bízni. Jellegzetes bajusza, hanghordozása, őszinte véleménye, határozott ítélkezése feledhetetlen.


Mindenkinek szívből gratulálunk és további sok sikert, jó egészséget kívánunk!

 

Hozzászólások