Futball-láz uralkodik Ausztráliában is

Játékvezetőkről

2022-12-11 15:09:39
Fábián Mihály |

Fábián Mihálly - Taiföld - forrás: boon.hu
Forrás: boon.hu - Fábián Mihálly - Taiföld

Az egykori miskolci sípos hazajött, majd az ötödik kontinensre visszatérve fejest ugrott a munkába.

Fábián Mihályt ottani kiterjedt feladatköre a napokban az Ausztrál Labdarúgó-szövetség Sydney-ben lévő székházába szólította. 

– Természetesen a Katarban zajló világbajnokság alatt sem állt meg itt az élet – mondta Fábián Mihály a vonal hazánktól mintegy húszezer kilométerre lévő végén, majd így folytatta: – Öröm volt a világváros gyönyörű környezetében lévő Football Australia minden igényt kielégítő irodáit látni, amelyekben a focit fantasztikusan szerető emberek dolgoznak. Az egész emelet a szövetségé, a hivatalt azonban két részre osztották. Egyik felében a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA munkatársai dolgoznak a 2023-as női világbajnokság ügyes-bajos dolgain, míg a többi szobában a tőlünk nagyjából hetvenszer nagyobb ország futballéletét irányító és működtető testület munkatársai végzik napi tevékenységüket.  

- A hölgyek jövő évi tornáját egyébként Ausztrália a szomszédos Új-Zélanddal közösen rendezi, és egy ilyen nagyszabású esemény számtalan teendőt ró a házigazdákra. Ami pedig a Perzsa-öbölbe nyúló, közel-keleti arab emírségben zajló vébét illeti: Ausztrália csoportkörös továbbjutása jócskán fokozta a műfaj iránti őrületet, és ezen az sem változtatott, hogy a nyolcaddöntőben Argentína 2–1-re legyőzött „bennünket”, és továbbjutott.


https://www.boon.hu/foci-vb-2022/2022/12/futball-laz-uralkodik-ausztraliaban-is
 

Hozzászólások: