Sápi kiállt a játékvezető mellett, ki is rúgják!

Vármegyei játékvezetés
Sápi Csaba - vizsga - forrás: szabolcsjb.hu Forrás: szabolcsjb.hu - Sápi Csaba - vizsga.

A Hajdú-Bihar megyei igazgatóság a héten a társadalmi elnöksége a héten visszavonhatja Sápi Csaba megyei játékvezető elnök megbízatását.

Pár hete egy megye II-es mérkőzést a játékvezető nézőtéri rendbontás miatt félbeszakított. A fegyelmi bizottság úgy állapította meg, hogy nem kellett volna félbeszakítani a mérkőzést, azt újra kell játszani. Sápi Csaba kiállt a megyei játékvezető által meghozott döntés mellett, amelyet követően a megyei igazgató kijelentette, hogy kirúgja őt.

A héten megrendezendő hivatalos ülés már csak formaiság, az igazgatóság és az országos JB is megjelölte, hogy ki vegye át a helyét.

A megyei játékvezetők eddig is ki voltak szolgáltatva, hiszen kevesen vannak, a csapatok úgy módosítgatják a meccs időpontokat bármikor, ahogyan szeretnék, a fegyelmi bizottság meg sem próbálja érdemben megvédeni a játékvezetőket egy-egy balhésabb kiállítás után, a játékosok, csapatvezetők gyakorlatilag bármit mondhatnak, bármivel megfenyegethetik a játékvezetőket anélkül, hogy a kiállítás után komolyabb szankcióktól kellene tartani.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt, azonnali hatállyal távolítják el a játékvezetőkért kiállt Sápi Csabát a megyei JB elnöki pozíciójából személyes ellentétek miatt - írja egy helyi játékvezető.

 

Hozzászólások