Újpest: Kemény kritika videón?

Újpest FC - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Újpest - stadion.

Öt és fél perces videoösszeállítást készített az Újpest FC labdarúgócsapata, amely úgy érzi, a 2021-22-es idényben sorozatos hátrány éri a játékvezetők ítéletei miatt

p>„Nagyon jó, hogy most már van VAR és a vele együtt járó szabályozás: például mikor szükséges a VAR-vizsgálat lefolytatása. Mindeközben ezeken a felvételeken tökéletesen láthatjuk, ugyanazokat a szabálytalanságokat a VAR és a játékvezetők egészen másképp látták, értékelték. Azt is látjuk, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága súlyosabb büntetésekkel sújtotta játékosainkat, mint más csapatokéit ugyanazon vagy súlyosabb szabálytalanságok elkövetése miatt” – nyilatkozta a klub belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a Nemzeti Sportnak.

Az ügyvédje tanácsára arra nem válaszolt, hogy mit vár a videoüzenet közzétételétől, azt azonban elárulta, elégedetlen a játékvezetőkkel.

„Az első években, amikor Magyarországra érkeztem, nagyon rossz volt a véleményem róluk, aztán jobb és jobb lett. Sajnos a jelenlegi idény a kezdeti időszakhoz hasonlít.”

Szerinte csapata jobban állna a bajnokságban, ha nincsenek ezek a hibák, de ettől még nem állítja, hogy a játékosok nem hibásak. Ahogy fogalmazott: „Először önmagunkba kell nézni”.

Ugyanakkor azt gondolja, hogy olyan keretük van, amely dobogós helyezést tud elérni.

Ha a bajnokságot nézzük, azt látom, hogy a Ferencváros van a csúcson, utolérhetetlen a többi csapatnak, de képesek vagyunk felvenni a versenyt bármelyik másik együttessel.

 

Hozzászólások