Megyékben is érkezik a VAR - kisebb képernyővel!!

VAR - monitor - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - VAR - monitor.

Komolyan?? Néztünk egymásra az ellenőri továbbképzésen Telkiben. 

Megkezdődött a vírus utáni vagy közbeni élet a megyei ellenőrök számára is. 

Két ízben lehetett megtekinteni telki edzőközpontot teszt formájában, korrekt módon lehetett választani. Sajnos az MLSZ JB. makacsul ragaszkodik ehhez a halott ötlethez.. még a síron túl is.

Beszélgetések alapján kiderült 150-160 ellenőr képviseltette magát és megyéjét. Két éve a létszám közel 200 fő volt.

Minek köszönhető a létszám csökkenés??  

Véleményeket szelektálva két tényező játszik közre abban,hogy kopnak az ellenőrök.

Elsődleges a szakmai nem megbecsülés, túl reagált és értékelt ellenőri jelentések. Szembesülhettek ismét a kollégák az ellenőri jelentés nem egyszerűbb lett, hanem "részletesebb".

Jogos a kérdés: Miért kell olyan jelentéseket kreálni, mint a "TOP" ellenőröknek országos szinten?? 

Válasz nagyon egyszer volt: mert egységes ellenőrzés kell. 

Elfogadva, de akkor egységes anyagi juttatás is járna.

Nézzük egy kicsit a számokat.

Egy kitöltött jelentés megyében nettó 8000 Ft körül mozog.

Mit takar a összeg és elvégzett munka??  

Mérkőzésre indulás 1 óra, mérkőzés előtt ott kell lenni 1 órával, mérkőzés általában 90 perc, értékelés 40 perc, hazaút 1 óra, ellenőri értékelés megfogalmazása, rögzítése 4 óra.

Egy kis csúsztatással 900-1000 Ft-os órabér, ami elég vékony. Vegyünk egy átlag szakmunkásembert, aki hétvégén dolgozik, mondjuk egy helyi városban 15-25.000 Ft a javadalmazás.

Érzékelhető munkaérték arányban már "megalázó" az elismerés. L

ehet itt színezni mézes mázos szavakkal Vencel úrnak, hogy adott ennyit nekünk a játékvezetés, meg minden, de az már lecsengett. Vajon nekik mennyit adott a "párt" és a labdarúgás??? 

Keserédes az egész cirkusz, nem az emberi tényezők és a könnyítés játszik kulcsszerepet, hanem az okoskodás és megmagyarázás. 

Ész érveket, mint egyszerűsített MEGYEI ellenőri jelentés lesöprik az asztalról. Miért?? Nálunk fejlettebb játékvezetési kultúrában, ami mostanság nem nehéz jobbnak lenni, egyszerűbb és lényegre mutató ellenőri jelentések készülnek.

Tények - pont. 

Talán észre kellene venni, hogy a hajó amiben helyet foglalunk, nem rendelkezik vitorlával és olyan kormányossal vagy kormányosokkal akikért az amatőr játékvezetés egy irányba evezne, ezen stílus és viselkedési formák és jellemek miatt.

Fél nap Telkiben ismét bebizonyította, hogy az ebéden kívül jó nem történt.

Videó elemzés,és annak értékelése, most komolyan?? Nem lenne azért igazi MLSZ JB- ha ezt nem tudná megfejelni. 

VAR előadás, enyhe képzés formájában, megyei ellenőrök részére.

Tisztelt Uraim vajon Kiskőrösön lesz VAR busz és lehetősége megtekinteni a játékvezetőnek a nem létező felvételeket??  Irreális hülyeség, aki tanulmányozni szeretné a technikát,az megteheti kényelmesen otthon az internet keretein belül.

Remélem nem veszik zokon a "kedves" oktatók, de megyén belül fényévekkel nívósabb edzőtáborok vannak, azért mert ott a lényeget oktatják, nem időhúzás jelleggel.

A vírus alatti időszak rámutatott arra, hogy lehet "profibb" szinten a megyékben szakmaiságot ellenőrizni, tudásunkról számot vetni - digitális formában.

El kell gondolkodni az új vezetésnek - "vezetésnek"??? -vagy régi diktatúrának,h ogy ez sötét vágány, hosszú évek óta amatőrök mondogatják. Nem megsértődni kell és játszani sértődött vezetőt, hanem végre ember számba venni az amatőr játékvezetőket és ellenőröket.

Kérem ha már VAR-nál tartunk, tisztelt Országos Jb vezetése, kisebb képernyővel, de több jóindulattal fogadjátok meg, és lépjétek meg az amatőrök javaslatait, hiszen Ők dolgoznak értetek, nem pedig fordítva, ami természetesen évek óta nem igaz.

Üdvözlettel: Amatőr 2165 figyelő..

 

Hozzászólások