Egyre több kritika éri az országos keretet!

Fair-Play zászló - forrás: Forrás: - Fair-Play zászló.

Nincs olyan forduló, hogy ne kritizálnák az edzők, csapatvezetők az országos kerettagokat.

Pár hónappal ezelőtt Bognár György illette kemény szavakkal a játékvezetőket, akkor az MLSZ súlyosan el is tiltotta.

Hétvégén a Budafok-Ferencváros mérkőzés után Oláh Loránt fogalmazott meg éles kritikát.

– Sajnos nem először fordul elő, hogy a játékvezetők olyan esetekben sújtanak minket eredményt befolyásoló ítéletekkel, amikor mérlegelési lehetőségük van. Itt nem egyértelmű szituációkról, durva, szándékos és sérülésveszélyes megmozdulásokról van szó. Sem vasárnap, Huszti András kiállításánál, sem korábban Újpesten, Kulcsár Kornél piros lapjánál nem történt olyan, amit egyértelműen ilyen súlyos módon kellett volna büntetni – mondta kritikusan a klubhonlapon Oláh. – Ezeket a döntéseket megmosolyogja az, aki valaha is futballozott és reálisan értékel. Félreértés ne essék, nem mentem fel a játékosainkat, de a játékvezetőktől elvárható, hogy a játékért és ne annak elrontásáért működjenek. Értem és tudom, hogy aki dolgozik, az hibázik, viszont a hasonló szituációknál a bíróknak kell hogy legyen más eszközük is arra, hogy megoldják a helyzetet.

A tegnapi Ajka-Szeged mérkőzés után fakadt ki a hazai vezető.

Négy tizenegyest fújtak be (ebből hármat a vendégek kaptak, de két 11-est kihagytak) és négy gól esett Ajkán, ahol a Szeged szerepelt a legutóbbi NB II-es fordulóban. A 2-2-re végződött találkozót követően a kétgólos előnyből pontokat veszítő hazaiak több játékvezetői ítéletet is nehezményeztek, például Kis Károly vezetőedző szerint sem kapták meg “az egyenlő feltételeket” Barna Gábor bírótól.

A bíráskodással foglalkozott a mérkőzést értékelve az FC Ajka ügyvezetője, Geri Gyula, aki az alábbi közleményt adta ki a klub honlapján:

A tegnap esti mérkőzésen történtek után az FC Ajka ügyvezetőjeként az alábbi nyilatkozatot teszem.

A Klub vezetősége teljes mértékben elhatárolódik néhány szurkolói megnyilvánulástól, amelyet a különböző portálokon lehetett olvasni. Nem történt semmiféle csalás vagy a mérkőzés szándékos elfújása. Mikor beneveztünk a bajnokságba is tisztában voltunk vele, hogy a játékvezetés a labdarúgás része. Történhet olyan egy mérkőzésen, hogy a játékvezető úgy lát egy szituációt, amely nem volt szabálytalan és nem volt a büntetőterületen belül, hogy az volt és ott volt. Dönthet úgy, hogy valakit kézen rúgnak 1 méterről izomból az 11 es és sárga lap. Dönthet úgy, hogy valakinek a melléről felpattan a labda az kéz és 11-es, de az nem sárga lap. Sajnos ez benne van a sportban.

Úgy is dönthet, ha a másik oldalon valaki kézzel elvetődve beleüt a kapura tartó lövésbe, a labda irányt változtat, az nem 11 es. De ez is benne van. Csak kár a mások munkáját furcsa teljesítménnyel elrontani, úgy, hogy mindez 2:0-s hazai vezetésnél egy félidő alatt történik, hogy a hazai csapat kap egy rakat sárga lapot, az ellenfél pedig egyet sem…..

Most történt velünk másodszor hazai pályán, hogy 3 tizenegyest ítéltek ellenünk. Nem tudom van-e még csapat akivel történt ilyen. Tudjuk, hogy nehéz ezt feldolgozni, de fel kell! Menni kell tovább.

Lesznek, akik szerint sírunk megint. Nekik Üzenem. Nem, Nekünk nincs rá szükségünk!

Amire van és amit elvárunk az az, hogy egyenlő feltételek mellett játszhassunk. Még akkor is, ha csak egy kis város csapata vagyunk, nagy célokkal!

A többi történelem!

Együtt a város!

Tiszteld az embert!”

 

Hozzászólások