Menekülés a játékvezetéstől

Szabó Zsolt - Dibusz Dénes - forrás: facebook.com Forrás: facebook.com - Szabó Zsolt - Dibusz Dénes.

Végig olvasva és kísérve magyar játékvezetést a Vágner - Puhl személycsere után, megállapítható és tényként kezelhető megbukott a jelenlegi rezsim.

Egyszerű számadatok, küldések kimutatják, nemzetközi szinten leszámoltak a magyar játékvezetéssel, nem kérnek túlzottan belőle.

Kereshetünk hibásokat, mutogathatunk egymásra, gyűlölködhetünk, gyárthatunk statisztikákat -adatokban különbözőeket -, akkor is az út elején kell keresni a felelőst, illetve annak társait.

Játékvezető Bizottság felelős a kialakult eredménytelen és alkalmatlan személyeket foglalkoztató cselekmény sorozatért. Professzionális (NB. I.) bajnokságban először mindenki az edzőket mondta "flúgosnak", mert a játékvezetők nagyon jók. (Fegyelmi Bizottság osztotta a büntetéseket).

 Visszanézve a felvételeket, azonban nagy arányban az edzőknek volt igaza, tehát megállapítható a játékvezető keret nagy hányada nem üti meg az NB. I-e szintét.

Hiányoznak az egyéniségek, karakteres játékvezetők... Van olyan játékvezető akik évek óta sérült, másik kolléga meg általában sikertelenül tesztel. Van aki futni sem tud, mert olyan kövér…

Jelenlegi állomány ennyit tud, el kell ismerni futottak még kategória. Kassai Viktor után keletkezett űrt nem lehet a jelenlegi vezetéssel megoldani. Évek óta megy a mutogatás, színjáték, változást hozó emberek "kinyírása".

Hol vannak nemzetközi tapasztalattal és FIFA által elfogadott volt játékvezetőink?

Miért történnek személyeskedések és háttérben történő manipulációk??

Kardinális kérdések, amelyekre válasz nincs - ha van, akkor meg olyan, - amiben nincsen köszönet.

Végig elemezve a "szakmai" brigádot választ kapunk, hogy miért tart itt játékvezetés.

Utánpótlás képzés személyi szimpátia alapján történik.

Vegyünk egy példát - már megírtuk. Kiskapus bekerülés az Akadémiai képzésre, mert apuka jó barát hírében áll. Hiteles akkor a kiválasztás?

Vajon hiteles a rendszer, vagy fű alatt valakiknek mindent lehet??

Nagyon sok jó érzékkel rendelkező játékvezetőt vesztett a rendszer személyeskedéseknek köszönhetően. Apropó -  Tv csatornákon értékelő és tudását reálisan előadó alelnök úr, hány esetben promotálta a játékvezető tanfolyamokat???

Akkor kinek fontos a létszám emelkedés?? Jó "cég" vezető nem csak bírál, hanem tesz is érte, hogy bírálhasson.  Igen bírálhasson, de nem teszi, hagyja, hogy  közeli holdudvarra kiskirályként járják az országot, PUHL névvel fenyegetve ingyen vagy fillérekért dolgozó MEGYEI vezetőket.

Vajon kinek kell félni???  Azoknak akik érdemtelenül élveznek előnyöket vagy azoknak akik kinevetik ezeket a súlytalan embereket?

Megyei vezetők között található olyan, aki naponta, hetente nyilvános publikálást (véleményezést) jegyez a facebookon (pedig megbízási szerződés kimondja nem ajánlott), ennek ellenére tolják a szekerét.

Talent és előkészítő napok ellenőrzése titkos, annyira, hogy még a megyei elnökök sem tudják, csak akkor értesülnek róla, milyen munkát végeztek, amikor Vecsésen kiszínezik.  Igen színekkel jelzik, ki milyen "sikeres" program és útmutatás nélkül.

Súlytalan és sértődött vezető, aki remeg a jutalom falatokért. Bármelyik szegmensét megvizsgáljuk az MLSZ JB. jelenlegi rendszerének, találunk emberileg vagy szakmailag nem odaillő személyeket, akik alelnökök irányában nem riadnak vissza kiszínezni a fekete-fehér tényeket.

Nagy hiba "vakon" mérlegelni, ítélkezni diktatórikus módszerekkel-idevezetett a szemlélet. 

Látnak kiutat nem elvakult játékvezetők?

Ahogy a nótában szól: Két út van előttem melyiken induljak??

Első: Csányi úrnak adják be lemondásukat jelenlegi vezetők - teljesen új és árnyék nélküli vezetés, közelmúlt karizmatikus FIFA játékvezetőkkel.

Második: Jelenlegi vezetők legyenek szekció vezetők: PUHL - toborzás,  Hanacsek - Akadémia vezető, adjanak vissza valamit amit a játékvezetéstől elvettek.   Nem látás és önző ragaszkodás nem szolgálja a köz javát, nem szolgálja a magyar játékvezetést. Titanic is elsüllyedt, pedig tömegek vélték soha nem fog, lehetelnek nincsenek.

Tartoznak a jelenlegi vezetők annyival a játékvezetésnek, nem gördítenek akadályt a változás elé és a fejlődés érdekében elvágtatnak a naplementében.

 

Hozzászólások