Kassai a hibákról...

Kassai Viktor

2021-02-19 20:50:59
Kassai Viktor |

Kassai - Collina - forrás: twitter.com/rfsruofficial
Forrás: twitter.com/rfsruofficial - Kassai - Collina

A főnökként is kemény Kassai a lemondásáról és a bírók eltiltásáról: “Fel kell készülnöd erre, ha nagyot tévedsz”

A jelenleg az orosz játékvezetőket felügyelő Kassai Viktor szerint a súlyos bírói hibák hosszú eltiltással járnak, erre mindenkinek fel kell készülnie.

Ugyan decemberben, egybehangzóan állította több orosz lap is, hogy Kassai Viktor távozik a helyi játékvezetői bizottság éléről, ám később kiderült, hogy továbbra is a korábbi elsőszámú magyar bíró maradhat jelenlegi pozíciójában.

A miértről beszélt Kassai a Sport Expressznek adott interjújában.

– Még mindig itt vagyok, ahogy láthatja. Örülök, hogy Oroszországban dolgozhatok. Továbbra is megvan bennem a motiváció és a szenvedély itt végzendő munkám irányában – fogalmazott az orosz bírók főnöke.

Aki arról is beszélt többek között az orosz portálnak, miért került sor az elmúlt időszakban több eltiltásra is a bírói hibákat követően.

– A profi labdarúgásban egy játékos által elkövetett hiba eldönthet egy vb-döntőt is akár. Néhány rosszul sikerült mérkőzés egy edző karrierjének a végét is jelentheti. Nincs ez másként a játékvezetés esetében sem. Egy-egy hiba egy hetes, egy hónapos, vagy akár egy éves eltiltást is eredményezhet. Nem könnyű ez a helyzet a játékvezetők számára, akik igencsak aggódnak emiatt. De ha egy bírói tévedés olyan nagy és súlyos, az hosszú eltiltással jár. Erre fel kell készülnöd – mondta Kassai.


csakfoci.hu
 

Hozzászólások: