Hová lettek a megyei ellenőrök?

Botrány

2021-02-17 08:07:16

cseretábla - forrás:
Forrás: - cseretábla

Az adatbankokat és a megyei nyilvántartásokat lapozva, hitelesen megállapítható, hogy megyei szakmai ellenőrök fogynak a keretből.

Utána jártunk és megdöbbentő válaszokat kaptunk több esetben és több helyről, több megyéből.

Mint általában a Keleti országrészben kevesebb a lemorzsolódás, mert a tevékenységből származó anyagi juttatást itt még jobban meg kell becsülni, mint Nyugati országrészben. 

Nyugaton a bérek és a munkahelyek aránya közelít egymáshoz, bár a legkisebb létszámú megye elnöke, aki szerződése ellenére nyíltan bírál és véleményez másképpen meséli. (Makkosmárián minden más).

Alapvető probléma abban rejlik, elvégzett munka és az anyagi juttatás nincs köszönő viszonyban.

Megyei ellenőri jelentések túl reagálása, bonyolítása királyi szintre emelése, mellyel nyíltan döngetik mellüket a megálmodók.

Vajon a mai világban hol fizetnek 8500 forintos nettó bért hét-nyolc órai munkáért?? 

Nézzük részletesen: mérkőzés előtt egy órával való megjelenés, legalább egyórai utazás szabályosan. Találkozón való részvétel és értékelés két-két és fél óra. Haza út egy óra.  Ellenőri értékelés megfogalmazása, kitöltése három-négy óra, normál esetben. "Balhénál" kicsit több. 

Ugye megy a matek, nem egészen 1000 forintos órabér, saját eszközzel és energiával...

Tőlünk nyugatra hasonló bajnokságokban, melyeket magasabb szinten jegyeznek, egyszerűbb a tematika. Négy fő kérdés csoport kifejtése, maximum 30 percben, lehet itt statisztikázni, de teljesen felesleges ez a poszt kommunista bevett szokás.

Elmaradt béremelés rendezése valószínű csalogatna vissza pár olyan szakmai tekintélyt, akik inkább a munkahelyüket választják, szeretett sportjuk helyett.

Az MLSZ JB. minden évben hárít, megyei Igazgatók pedig inkább elvesznek, mint adnának sok helyen. Vajon kinek az érdeke lenne a szakmai munka anyagi és erkölcsi megbecsülése?

Megyei ellenőrök csak pótlékok az országos palettán, azért kell fél napra felutazgatni tesztelni, hogy a statisztika jól mutasson Csányi úr asztalán.

Az utazás igen, sarkalatos pont.

Megyében dolgozó ellenőrök teszteljenek a megyei játékvezetőkkel saját megyéjükben, ahogy most a VÍRUS alatt tették. (online). Korosodó urak nem tudják tolerálni felesleges utazgatást.

Most kell kiállni és mondani, ahogy egyik vezető replikázott: „tettek Ők annyit a játékvezetésért , hogy megérdemelnék, ne hallgassák T. V. felolvasását.” 

Felesleges felutazni Vecsésre vagy Telkibe "vizsgázni", amely érdektelenségbe fullad évek óta. 

Leírtakból kiderül, ellenőrök unják a "hülyítést", ígérgetést és lassan elvesztik türelmüket. Diktatúra itt megbukott, egy legyintéssel távoznak megyékből a karizmatikus játékvezető ellenőrök. 

MLSZ JB. elnökségének meddig lesz bekötve a szeme és meddig dugják a fejüket homokba??

Igen hallottuk és tudjuk: országos keretbe mindig lesznek ellenőrök.

Kérdésünk: Olyanok  akik piszkos cipőben és melegítőben járnak NB-s mérkőzésekre "égetve" kollégáikat és az egész MAGYAR játékvezetői társadalmat?? Vagy olyanok, akik nyíltak kritizálják a többi játékvezetőt és megyei elnököt?


MLSZ JB. belső szem
 

Hozzászólások: