Kassai Viktor távozhat az orosz játékvezetői bizottság éléről – sajtóhír

Kassai Viktor

2020-12-09 19:56:12
Kassai Viktor |

Kassai Viktor - ing, sip - forrás: profispori.hu
Forrás: profispori.hu - Kassai Viktor - ing, sip

Orosz sajtóhírek szerint egy év után távozhat az orosz játékvezetői bizottság vezetői posztjáról Kassai Viktor.

Közel egy éve, hogy az elmúlt két évtized legsikeresebb magyar bírója, Kassai Viktor letette a sípot. Idén januártól manapság a játékvezetők szakmai főnökeként dolgozik az Orosz Labdarúgó Szövetségben, azonban úgy tűnik, már nem sokáig.

Egybehangzó orosz lapértesülések szerint Kassai Viktor az év végén távozik az orosz szövetség játékvezetői testületének éléről. Helyét nagy valószínűséggel egy külföldi szakember veszi át. A lehetséges jelöltek között szerepel a szerb Milorad Mazic és az angol Mark Clattenburg. Mindkét korábbi, rutinos játékvezető Kínában fejezte be aktív pályafutását, jelenleg vezetői tapasztalatokat szereznek. Mazic nyártól Cipruson – szerződése két évre szól -, Clattenburg Görögországban.

– Nem is tudom, hol kezdjem. Nemrég kezdett el dolgozni, és máris elmegy. Számomra meglepő – mondta a Szport-Ekszpressz-nek a Rubin Kazan vezérigazgatója, Rustem Saimanov, és említést tett az augusztusban történt játékvezetői botrányról is – Természetesen nem az ő hibája. Rendszerhiba. Most megpróbálunk együtt változtatást eszközölni, Kassai segítségével, azonban erről érdemben nem tudok mit mondani.

Kassai a napokban Moszkvából a Maldív-szigetekre repült, hogy a helyi szövetség megbízásából levezesse a Maziya Sports-Club Eagles jótékonysági mérkőzést. Emellett a FIFA programjának keretében előadást tartott a maldív-szigeteki játékvezetőknek, ellenőröknek, amely során megosztotta a személyes tapasztalatait, tudását.

Kassai 2007-ben került a világ elitjátékvezetői közé, majd 2010-ben pedig már a dél-afrikai felnőtt világbajnokságon kapott szerepet: két csoportmérkőzést, egy nyolcaddöntőt és a spanyol-német elődöntőt vezette.

2011-ben addigi legrangosabb küldését kapta, május 28-án a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője volt, ezzel 35 évesen minden idők legfiatalabb olyan játékvezetője lett, aki BL-döntőt dirigálhatott.

 

csakfoci.hu
 

Hozzászólások: