Kérdést tettünk fel a ti érdeketekben

MLSz székház - forrás: Forrás: - MLSz székház.

Az alábbi elektronikus levelet küldtük el az MLSZ sajtó osztályának, versenyigazgatójának és operatív igazgatójának.

Tisztelt Magyar Labdarúgó Szövetség!

Az elmúlt hétvégén a baranyai I. osztályban lejátszásra került Pécsvárad-Szederkény mérkőzés után a hazai csapat bejelentette, hogy koronavírusos játékost találtak. Ezután a hétközi Magyar Kupa mérkőzésük el is maradt és vélhetően hétvégén sem tudnak kiállni. Ezt a megyei igazgató, Bogyay Zoltán is megerősítette.

A mérkőzésen az MLSZ képviseletében négy hivatalos személy vett részt (játékvezető, asszisztensek és ellenőr).

A focibiro.hu szerkesztősége megkereste az érintett játékvezetőket, mivel több email és üzenet érkezett az aggódó kollégák irányából, hogy ilyenkor mi is a protokoll az MLSZ részéről, hiszen a kommunikáció egyetlen alkalommal sem terjedt ki az amatőr státuszú játékvezetőkre.

Elmondásuk szerint a megyei igazgató a koronavírus teszteltetést elutasította a négy hivatalos személlyel kapcsolatban, mondván magánügyük a tesztelés. Ez azért furcsa, hiszen a személyek az MLSZ megbízásából vettek részt a mérkőzésen. Vajon az MLSZ megyei igazgatóságán dolgozó munkatársakat letesztelték volna-e akkor, ha az érintett csapatvezetők vagy személyek bementek volna hétfőn ügyet intézni?

A Magyar Labdarúgó Szövetség gondolt-e az amatőr játékvezetőkre, akik megbízási jogviszonyban tevékenykednek és nem kevés tagdíjat fizetnek ki? (Az érintett személyeknek a tesztet most saját költségükre kellett kifizetni)

Milyen eljárást kell alkalmazni a megyékben és az NB. III-ba küldött asszisztensekkel kapcsolatban?

A koronavírus második hulláma már a megyéket is érinti, azonban eddig a megyei elnökök és játékvezetők semmiféle tájékoztatást nem kaptak.

Az ügy fontosságára való tekintettel közzé szeretnénk tenni az MLSZ tájékoztatását, hiszen hétvégén ismét több száz mérkőzést rendeznek meg az amatőr osztályokban.Kapcsolódó cikkekHozzászólások