Egyre kevesebben akarják a Vecsési partyt

MLSz székház - forrás: fft.hu Forrás: fft.hu - MLSz székház.

MLSZ játékvezetői irodája ismét elrendelte a megyei ellenőrök vecsési felolvasását és értelmetlen szeánszát. Több helyről kapott "reklamálások" közül a legjobban nyomdafestéket tűrőt közöljük le,"vágatlan" formában. 

- Nagyon régóta vagyok ellenőr és "megöregedve" lettem megyei ellenőr, mivel két nappal az országos tábor előtt, elbúcsúztattak egy e-mail keretein belül - tíz év után.

Szerencsére a szakmai tudásomra a regnáló megyei JB elnöknek szüksége volt, köszönöm neki. Mielőtt még VALAKI úgy gondolja, sértődöttség beszél belőlem, nagyon téved.

Gondolkodtam már egyébként a "visszavonuláson", mivel értelmetlen az egész cirkusz, olyan emberekkel akik anyagi áldozatért mindenre képesek. (Átíratni ellenőrzéseket, felosztályoztatni egy-két megye kedves játékvezetőjét,)

Szégyen, hogy olyanok oktatják országos szinten az Akadémistákat, Talent játékvezetőket, akik még porszemek sem voltak a magyar játékvezetésben,m ellette pedig rosszindulatú és jellemtelen emberek.

Ezért tart itt a magyar játékvezetés, mert vezetőink nem látják, kiket kell messze eltávolítani a húsos fazék közeléből.

Hogyan várunk felemelkedést ha megyéktől elveszik a függetlenséget?? Miért nem bíznak a megyei munkában?? 

Vannak olyan területek és régiók, ahol nem folyik megfelelő szakmai munka,pont olyan helyeken ahol a kedves emberek dolgoznak.

Fogynak a játékvezetők és fogynak az ellenőrök. Megyei ellenőrök létszáma miért csökken?

Válasz egyszerű és világos:  Felesleges  vecsési utazgatások, felesleges felolvasások ezen alkalmakkor. Miért nem saját megyékben "képezik és vizsgáztatják a megyei ellenőröket??  Megyei ellenőröknek működési feltétele a vecsési teszt - szólt az MLSZ JB.

Korona vírus alatt minek teszt??? Hol van a humánus gondolkodás??? Ennyit érdemelnek a kollégák, nyolcezer pár száz forintért. Sokan sérelmezik miért kell olyan ellenőrzéseket írni egy megyei bajnokságban játékvezetőkről, mint a "király kategóriában"?

Németországban, Angliában és a fejlettebb játékvezetői kultúrában a nevezett osztályokban (tartomány-kerület-megyei), négy pontban véleményezik az aktuális játékvezetőt. (Személyiség, fizikai állapot, fegyelmezés, mérkőzés menedzselése - szabad fordításban).

T. Vencel nyugodtan utána nézhetsz.

Sajnos ezért sokat elhagyják a süllyedő hajót. Anyagiak - egy vicc - 10.500 bruttó bér egy mérkőzésre,melynek jelentésének kidolgozása 3-4 óra. Matek megy akkor ez havi 34.000 ft nettó,olyan munkáért amellyel "felsősök" - 240.000 Ft-ot keresnek. Irreális különbség, ugyanazon jelentésért, igaz nem tudjuk mi megyében TV-n visszanézni és kikérni mások véleményét.

Most,hogy talán kicsit megújul a magyar labdarúgás, jó lenne megújulni a játékvezetésnek megyei szinten is. Próbát megérne,ha megyei ellenőrök a megyei játékvezetőkkel saját megyéikben csiszolhatnák tesztelési tudásukat. Korona vírus erre is rávilágított, van élet ellenőrzések nélkül.  


Összefoglalva:

- Vissza a megyék önállóságát, ellenőri szinten. (sok megyében erősebb szakmázás folyik, mint félnapos Vecsési "frissítő kurzuson", két napos is megbukott).
- egyszerűbb és logikusabb ellenőrzéseket megyei szinten.

 

Hozzászólások