Elhunyt Győr Zoltán

Gyászhírek

2020-04-11 19:31:22
Jász-Nagykun-Szolnok | Győr Zoltán |

Győr Zoltán - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Győr Zoltán

Életének hetvenedik esztendejében tragikus körülmények között elhunyt Győr Zoltán egykori NB I-es asszisztens, az NB II-es játékvezetői keret valamikori oszlopos tagja.

Győr Zoltán 1950. augusztus 13-án született a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshidán. Civilben taxisként dolgozott, játékosként pedig alacsonyabb osztályú csapatokban futballozott. 1978-ban tette le a játékvezetői vizsgát, majd 1980-ban – amikor Szendrő Dénes, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság fegyelmi bizottságának jelenlegi vezetője volt a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának elnöke – már a Pest megyei keretben működött, ahol kezdetben ifjúsági mérkőzéseket vezetett, a megyei I. osztályban pedig partjelzett. 1981 őszén lett a megyei I. osztályú játékvezetői keret tagja a kor- és pályatársai szerint csendes, halk szavú, ámde szorgalmas és rendkívül megbízható sportember, aki rendre jó eredményekkel teljesítette a korszakban komoly súllyal latba eső fizikai teszteket. Győr Zoltán céltudatossága és kitartása meghozta az eredményét, fokozatosan lépkedett felfelé azon a bizonyos ranglétrán, amelynek igazolásául 1984 tavaszán felkerült az országos keretbe az akkori területi (ma NB III-as) bajnokság játékvezetői keretébe. Akkortájt még nem vált ennyire ketté a játékvezetés és a partjelzés feladatköre, s aki igazán sokra akarta vinni, annak mindkét fronton kimagaslót kellett nyújtania. Győr Zoltán ezt megtette, és az élet végül úgy hozta, hogy az asszisztálás lett – legalábbis a legmagasabb szinten – az ő világa, hiszen 1990 és 1997 között az NB I-ben 39 találkozón lengethette a partjelzői zászlót. 1990 tavaszán került be az országos NB II-es játékvezetői keretbe (1998 nyaráig, 48 éves koráig volt a tagja), míg élvonalbeli pályafutása – partjelzőként – ugyanebben az évben, az április 21-én lejátszott Debrecen – Újpest mérkőzéssel kezdődött. Az NB I-es búcsúra 1997. november 1-jén Miskolcon, a Diósgyőr – Debrecen derbin került sor. Ezt követően a kétezres évek elejéig a fővárosi öregfiú-bajnokságokban működött amolyan levezetésként.

Győr Zoltánt özvegye, Hegyes Ilona és felnőtt fiai, a 28 éves Zoltán és a 26 éves Csaba gyászolják. Temetésére a kialakult járványhelyzet miatt egy későbbi időpontban kerül sor.


 

Hozzászólások: