Íme az 2019-es nyerő lista...? De vajon kinek?

MLSz székház - forrás: Forrás: - MLSz székház.

2019. év visszatekintője egy kicsit más formában, így Szilveszteri hangulatban.
Megkérdeztünk több olvasónkat és szerkesztőnket, hogy mik vagy kik voltak a nyerők a népszerűségi listán az idei évben. De nem mondjuk ki a szót, hogy FOCIBÍRÓ, mert az Olimposzon a két Zeusz imitátor allergiás rohamot kap és még az MLSZ-nek kell a gyógykezelésüket is kifizetni.


20. hely: nyerő volt Miskolcon a húsz megye tornája, mivel Kurmai távozása - látszat kirúgás - után remek menza kaját ehettünk az Egyetemi városban.  Időutazás volt az év elején..

19. hely:   JT bál Siófok -  visszatekintve 2019-ben az első bálra, szintén Kurmai Zoli bácsi porondmester részvételével. Igaz a retró ellenőr  nem emelte a bál siralmas színvonalát. A bál fénypontja az volt, amikor Vavika Ferenc ellenőrizte, hogy a fikuszon több a tetű vagy pedig máshol a teremben?? Sajnos az eredményt mindenki tudja..

18. hely:    Országos játékvezetői keret nyaraltatása Törökországban, ahol Verne Gyula regényét gyakorolta: Láthatatlan ember formájában. Nyaraltak az MLSZ számláján, érdemi munkát nem végezve, viszont fényűzés és pénzpazarlás volt… Igaz Vencel bácsi???

17.hely:  NB-s ellenőrök edzőtábora, több napban, nyomozás jegyében. Szegény Czakó Dénes, számonkérése, miért ír megint igaz történetet a Focibíró.hu oldalon, pedig  az egy szennyoldal...Új ellenőrök bemutatása, kiket valahonnan a "csókos" megyékből előástak, mivel már a szakmának csak ők tudnak megfelelni. Puhl és Hanacsek barát emberek. Jól áttudják javítani a jelentést, ha kérik az "agymenők".

16.hely:  Megyei ellenőrök felesleges felrángatása, szakmai köntösbe burkolva, amelyet csak négy éve "viselnek". Vajon meddig lesz még a "dili" életképes?? Meddig dobnak ki pénzt erre a szakmai salakra?  Minden megyei ellenőr megyéjében dolgozik, megyei játékvezetést ellenőrzi. Vajon miért nem jó, ha ott vizsgáznak?  Miért írja le "kedves" MLSZ. JB.,  hogy a teszt feltétele a működésnek? Ki dönti el, milyen jogosítvánnyal? Akkor a megyei játékvezetők miért nem Telkiben tesztelnek?  Kis gyakorlatiasság:  Gépjármű vizsga is  csak akkor jó, ha Budapesten vizsgáznak???

15. hely:   Akadémia: Hová tűnt Makai János?  Rossz időben rosszat szólva biztos valakinek rálépett a postás körmére.

14. hely: Megyei edzőtáborok, egy kis segítséggel fűszerezve, melyet kép anyaggal spékelt meg egyik olvasónk. Igaz, ennek a megyének szabad, mert van egy jó szakmájú és kiváló menedzserű emberük , Fazekas formájában, aki még a legtöbbet is ellenőrizhet az élvonalban.

13. hely:  MLSZ.  JB iroda adatközlése és adatkezelése, megyék és játékvezetők tájékoztatása eljutott a bukás szélére, Gaál Gyöngyi nem küldött nemzetközi felkészülési mérkőzésekre játékvezetőket több megyébe... Volt nagy telefonálgatás, meg ne mondjátok el senkinek rimánkodás...

12. hely:   Újonc toborzás - megint semmi segítség, csak pökhendi  Puhl és Ábrahám szózatok. „Nekünk  mindig lesz játékvezetőnk" -replikázott  nagy Sándorunk.. Csak egy a kérdés itt: Milyenek??

11. hely:   Solymosi (Gordon Remsi) Péter, ismét szerződést ír alá, amely minősíti a puhli rendszert. Nincsenek fiatalok és még helyen van egy 47 éves játékvezetőnek. Peti nyugalom, van élet a játékvezetés után, már keresik a helyed.

10. hely:  Talent és előkészítő napok megyékben. Érdekes eredmények voltak és mégérdekesebb jellemzések születtek, természetesen csak „szakmai” alapon. Nincs semmi rosszindulat, nincs semmi ellenszenv, olyan vezetőkkel szemben, akik megmondják és megteszik, hogy nem fogadják el a ferdítéseket.

9. hely: Szakmai ellenőrök ellenőrzéseinek felülvizsgálata, annak átbeszélése Vavika  Ferenc és Kurmai Zoltán "szuper ellenőr" szemszögéből. Vérlázító, ahogy utasításokat osztogatva kommunikálnak ellenőri kollégákkal. Vajon kinek képzelik magukat, ezek az emberi és szakmai csődtömegek. Igen hűséges pulik, akikről lekerül a szájkosár próbálnak a protkóval harapni, de már senkit nem érdekel.

8. hely:  Dr. Jakab Géza  racionális visszavonulása 10 év helyben topogás után. Értelmes játékvezetésben alázatos emberk aki nem érdemelte meg a  bizonyítást. Hogyan jutott ideág???  Többen  fejezték be megyék szerte, visszatérve akadémiákról, NB-s keretekből a kiválasztás és a szakmai korrupció miatt.

7. hely:   Kassai Viktor jelenleg legjobb magyar játékvezető ,nem a legjobb magyar játékvezető a ranglistán Magyarországon.. . Berzi Sándor úr szakmai géniusz, aki többet ártott eddig a játékvezetésnek mint segített. Miért védi Puhl alkalmatlan Sándort és Hanacsek  Táblázat Attilát??

6. hely:    70 évesek ligája, avagy tehetség kutatás éles optikával. Nem megbántva "nagyjainkat", de  inkább hozzunk létre egy alapítványt  a részükre hálánk  jeléül, ne múmifikáljuk a szakmai koncepciót, igaz ami nincs azt  nem nagyon lehet.

5. hely:   Megbukott az alapfokú Akadémia  képzés  egy évfolyama, mivel sokan nem értettek egyet a képzés minőségével, és az elvégzett munka minőségével. Nyolc fő maradt, akinek ismét felvételi vizsgát kellett tenni, ebben a rendezett képzésben. Elkezdett képzésben, ahol a résztvevők nem buknak kell miért kell Újabb felvételi???  Büfé szak és pénz elherdálása.

4. hely:     Vavika haknizó Ferenc végig ért az országon, ahol láthatóan  kidomborodott személyisége és jelleme. Olyan megyéket nem mert "értékelni" nagatívan, ahol sok puhlista  van a Talent és előkészítő napon. Ott minden sötét zöld a leadott grafikon alapján, viszont máshol meglopta és megcsalta a megyét. „Szégyen-kidomborodott az emberi alkalmatlanságod, ha haragszol valakire, ne a megyén töltsd ki a bosszúdat.  Stílusos személytelen és primitív, értékelésed szemtől szemben értékelhetetlen”. Hat alkalom egy évben, a semmiért, hiszen látszanak az osztály váltások mennyiségén, kik a kedvelt megyék...

3. hely:    Gaál Gyöngyi és Ábrahám Attila  nemzetközi ellenőr.  Puhl ás Hanacsek miért nem??? Persze, az Ő tesztjük és ellenőrzésük nem elfogadott, vagy csak mert nem kívánt személyek... Magyar játékvezetés feddhetetlen alakjai nagy szakmai múlttal és éles angol tudással. Attila, Attila itt lesz FIFA jelvény!!!

2. hely:  Szakreferensi nap  Vecsés egy novemberi napon. Évekkel ezelőtt ünnep volt találkozni az országban dolgozó szakemberekkel, most volt aki  érezhetően  "félve" érkezett.  Bizalmatlanság és undor ült a szemekben, melynek a nap folyamán erősödött a fénye. Szekció vezetők melldöngetve harsogtak, ígérgettek amiből évek óta nem valósul meg semmi. Bábuk, akik vazallusként és kérdezés nélkül szajkózzák a hülyeséget. Székely Ferenc kivételével mind érdek ember és civil életben jelentéktelen alsó kasztos emberek. Ők a magyar játékvezetés Mataharijai.
Hol vannak a szakmai emberek, hol vannak a közelmúlt  jelentős játékvezetői??? Egy volt  igazi FIFA játékvezető szavait idézve: "Nehogy nekem dumáljon és Kurmai-Vavika páros az ellenőrzésről ??" Milyen igaz. Akadémia-ismétli magát a történelem, surranó pályán érkezik ismét  egy talentum, igaz helyi tesztelését Pécsen nemzetközi ellenőr felügyelte. Ezt is meglehet csinálni ha valaki Sanyi barát.

1.hely:    MLSZ. JT bál Siófok: Bál 2019-ben másodszorra. Karácsony előtt kinek az ötlete volt, meglátszott a létszámon és hangulaton. Mező Béla úr nem kellene már befejezni???  Vajon hogyan vezetik a statisztikát, ha elhunytat is díjátvevésre szólítják??? Kis teremben - kis bál, nagy emberrel. Végre a nagy "ember"  örök túlélő Berzi Sándor is megjelent, ahol  egy díjjal távozva  - 70 évesen - lett gazdagabb. Puhl Sándor 50 éve a magyar játékvezetésben. Gratuláció-reméljük 2020*ban már nem vállal aktív szerepet. Talán akkor nem alszik el egy profi mérkőzésen.


Reméljük sikerült egy kicsit ezzel a listával  Boldog Újévet kívánni a résztvevőknek, rávilágítani erre az alkalmatlan és hiéna rendszerre, ahol az emberséget sárba tapossák a bal és jobb oldali WC előtt, ahogy ezeket emlegetve kívánt jó munkát a két alelnök.  Talán a lelkiismeret megszólal Náluk és átadva helyüket eltávoznak az aktív MAGYAR JÁTÉKVEZETÉSBŐL, hadd jöjjenek azok, akiket tisztelnek és elismernek itthon és külföldön.



Kapcsolódó cikkek

Teo meccset kapott

Tovább


Hozzászólások