Cserni Tamásék a siketek világbajnokságán jártak

Megyei játékvezetés

2019-11-25 07:03:48
Pest | Cserni Tamás |

Cserni Tamás (2019.11.25) - forrás: Cserni Tamás
Forrás: Cserni Tamás - Cserni Tamás (2019.11.25)

2019. január után ismét Cserni Tamás és Vasas György képviselte hazánkat a november 9-19 között megrendezett Siketek Világbajnokságán.

A két magyaron kivül Pedro Costa (Portugál) és Maarten Vreugdenhil (Holland), illetve 10 fő hazai svájci-német játékvezető vezettte a mérkőzéseket.  A  FIFA részéről Weber Stefan  futsal jv. ellenőr  koordinálta a VB játékvezetőit.

Az első játéknap előtt technikai megbeszélést tartottak a játékvezetőknek, ahol a síp és zászló használatát oktatták, a speciális jelzések miatt.

- A csoportmérkőzésektől negyeddöntőn át döntőig számos nemzeti csapatok látványos játékot játszottak. Én napi két mérkőzést kaptam. - nyilatkozta Cserni Tamás -  Minden mérkőzés után az ellenőr értékelte a futsal tevékenységet, természetesen minden apró hibát próbáltam  kijavítani a következő mérkőzésre."

Szabadnapon a  játékvezetők csoportosan meglátogatták  a FIFA múzeumot valamint megismerhették Zürich látványosságait is.

Sajnos Vasas György már a játéknap közepén sajnos térdsérülése szenvedett.

"Óriási megtisztelés a női finálé (Brazil – Lengyel) meccsen lehettem játékvezető egy németkolléganővel. Teltházas és fergeteges hangulatú volt a mérkőzés, ahol Brazilia lett a győztes és vitték haza a VB címet.".

"Azt kell, mondanám, hogy gazdag tapasztalattal tértem haza, hiszen headsettet is használtam a mérkőzések során. Az eszköz nagy segítség volt a tökéletes együttműködéshez és a jó döntések meghozatalához - folytatta Cserni - Ezúton köszönjük szépen a PMI. támogatását, valamint azt is, hogy az  MLSZ jv. felszereléseket biztosított, valamint hogy engedélyezték a résztvételünket. Bízom benne, hogy jövőre újabb nemzetközi feladatot kaphatunk."


 

Kapcsolódó cikkek

Élménybeszámoló
2019-05-02 17:57:04

2019. jjnuárban Stuttgart DCL futsal követően újabb nemzetközi eseményt-részt vettem Londonban, ahol Siketek Bajnokok Ligája (rövidítése: DCL) az európai rangos klubcsapatok megmérkőztek egymással a győztes méretes trófeáért.

Hozzászólások: