Orosz Pál is nekiment Puhléknak

Botrány

2018-05-25 18:55:06 |

Fair-Play zászló - forrás:
Forrás: - Fair-Play zászló

Orosz Pál a Fradi bíróbotrányáról: „Az kellene, hogy a játékvezetői csapat vezetője az egóját félretegye”

 

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál is megszólalt az FTC-t ért játékvezetői tévedések kapcsán, ami ellen a klub a napokban videós összeállítással tiltakozott. A zöld-fehérek vezetőjétől először azt kérdezték: ki meri-e jelenteni, hogy a csapatot sújtották a bírói ítéletek?

 

Hogyne merném – aki látta ezeket a meccseket, pontosan tudja, miről van szó. Elfogadom, hogy a játékvezetők tévedhetnek, de talán nem véletlen, hogy már ennyien vannak egy mérkőzésen a pályán és a pálya mellett – kezdte Orosz a fradi.hu-nak. – Pont az volt a cél, hogy az ilyen tévedéseknek a lehetőségeit minimalizálják, ezért emelték meg a játékvezetők létszámát. Nem véletlenül van alapvonali játékvezető, hanem azért, hogy például amikor Dibusz Dénes bemutatja az év védését, akkor ne tizenegyest ítéljenek ellene, még akkor sem, ha a játékvezető esetleg messze az akció mögött van.

 

Orosz szerint annyiszor tévedtek a javukra, hogy az a bajnokságot is eldöntheti.

 

– Adjuk össze: nagyjából 8 pont az, amit nem kaptunk meg, ha reálisan nézzük. Be kellene rúgnunk a helyzeteinket…? Kétségtelen tény, de a kihagyott helyzetek olyan meccsszituációk, amelyeknek semmi közük a bírói tévedésekhez.

 

Sehol nincs leírva az, hogy a Fradinak két góllal többet kell rúgnia ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzését. Épp elég lett volna 1-0-ra nyerni Kispesten, azért is megkaptuk volna a három pontot. Hasonló a helyzet a Debrecen vagy a Videoton elleni mérkőzéssel.

 

A vezérigazgató azt is elmondta, szerinte hogyan lehetne javítani a bírók teljesítményén.

 

– A játékvezetői tévedésekkel szemben hivatalos fellépés nem lehetséges. A játékvezetőnek az adott helyzetben, gyorsan kell meghoznia a végleges döntést. Ez nem mindig egyszerű, ezt maximálisan elismerem, de annyi játékvezető van már egy mérkőzésen, hogy együtt át kell látniuk a pálya minden pontját.

 

Ezért kellene, hogy a játékvezetői csapat vezetője időnként ne egy személyben döntsön, hanem az egóját félretéve konzultáljon az asszisztenseivel.

 

 

Ha Dibusz kispesti esetét nézzük, aminek ellenünk befújt büntető lett a vége, kizártnak tartom, hogy a néhány méterre álló alapvonali játékvezető, olyan közelségből, abból a szögből ugyanazt látta volna, mint a jó néhány méterrel hátrébb lévő játékvezető. A játékvezetők nagyon fontos részei a mérkőzésnek, az ő emberi tévedéseik pedig bajnokságok sorsáról és komoly pénzekről dönthetnek. Ha a mi helyzetünket nézzük, most hátrány helyett lehetnénk akár előnyben is a tabellán, ha a fenti eseteknél nem ilyen hibás döntések születnek. Éppen ezért szeretnénk minimalizálni a játékvezetői hibákat, és az MLSZ-ben is hasonló szándék kell, hogy legyen. Ezért mindent meg kell tenniük az illetékeseknek, hiszen gondolom, hogy ilyen szerencsétlen tévedés sorozat akár más csapatot is sújthat a jövőben, nem csak a Ferencvárost.

 

forrás: csakfoci.hu


Hozzászólások:


Bejelentés/üzenet
Típus
Név
E-mail cím
Észrevétel/üzenet