Bede: Súlyos hibákat szenvedett el a Fradi

2018-05-24 09:21:09
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők:


Öt tavaszi, a mérkő­zést befolyásoló játékvezetői ítélet videóját osztotta meg honlapján a két fordulóval a bajnokság vége előtt a listavezető Videotontól három pontra leszakadó Ferencváros.

 

Habár a zöld-fehérek nem fűztek kommentárt egyik esethez sem, úgy érzik, ezek az ítéletek őket sújtották. Nem is járnak messze az igazságtól. Bede Ferenc, korábbi nemzetközi játékvezető szerint négy ízben egyértelműen a Fradi kárára történt tévedés. Márpedig akkor a bírók döntően befolyásolták a bajnokság végkimenetelét. A Fradi a jelenlegi helyzetében már nem tud mit tenni, jogorvoslatra nincs lehetősége - írja a borsonline.hu.

 

NB I, 26. forduló: DVSC–FTC 1-1

Tőzsér Dániel, a Debrecen csapatkapitánya messziről becsúszva próbál szerelni a saját tizenhatosán belül, de labdát nem talál, viszont elkaszálja Böde Dánielt.

Az összefoglalón 6.00-nál az eset:

Bede Ferenc: Ezt a helyzetet felesleges ragozni, teljesen mindegy, hogy mi volt Tőzsér szándéka, egyértelműen elsodorta Bödét. Itt súlyos hiba történt, elmaradt egy büntető.

 

NB I, 29. forduló: Videoton–FTC 0-0

A tizenhatosra betörő Joseph Paintsilt Pátkai Máté oldalról kibillenti az egyensúlyából. A Fradi csatára későn esik el, és estében már csak a kimozduló kapusba tudja rúgni a labdát.

Bede Ferenc: A nyilvánvaló gólhelyzetben kitörő játékost úgy akadályozta a Vidi védője, hogy a mozdulata nem a labdára irányult. Büntetôt kellett volna ítélni, és Pátkait ki kellett volna állítani.

 

 

NB I, 29. forduló: Videoton–FTC 0-0

A meccs vége felé a ferencvárosi Fernando Gorriaránt műesésért kiállította a játékvezető.

Bede Ferenc: Juhász Roland és Gorriarán test test elleni ütközése a labdáért folyó harc része. Ezért büntetőt nem kellett volna ítélni, viszont nagy hiba volt kiállítani a Fradi játékosát, aki ezért még eltiltást is kapott.

Az első eset 1:25-nél, a második 4:00-nál:

 

 

NB I, 31. forduló: Honvéd–FTC 1-1

Davide Lanzafame, a Honvéd csatára megpróbálja megkerülni Dibusz Dénest, ám a Fradi kapusa lábbal véd. A csatár ezután átesik a játékoson, és a Honvéd büntetőt kap, amit értékesít.

Az eset 3:50-től:

Bede Ferenc: Dibusz lábáról a társaihoz került a labda, Lanzafame nem is a labda irányába próbált futni, hanem beakasztotta a lábát a kapusba, és – megtévesztve a bírót – átesett rajta. Ez közvetett szabadrúgás kifelé, és sárga lap az olasznak.