Már puffogtatja Puhl!

Botrány

2018-05-23 11:24:19 | Puhl Sándor |

Puhl Sándor piroslap - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor piroslap

Nem nyugszik Puhl Sándor és sleppje. Most újabb elvtelen támadást idít az amatőr játékvezetés ellen.

Korábban írtuk:

 

Az elmúlt napokban több megyei vezetővel beszéltük arról, hogy Puhl Sándor újabb támadást indít néhány megye ellen.

 

Lássuk, mi történt eddig és mi lesz május 24-én?"Több évi puhli kellemetlenkedést kővetően a Berzi, Puhl, Hanacsek trió újra nekimegy az amatőröknek, a megyéknek, a megyei JB. elnököknek május 24-én az MLSZ-ben."Négy megyében nem ül még a megyei JB. elnöki székben a Puhlhoz közel álló lojális vezető. Ezek a megyék: Baranya, Zala, Szabolcs és Szolnok.Puhl évek óta szeretné leváltani a felsorolt megyék elnökeit, ezt idáig sikertelenül tette, mivel szándéka megtört az MLSZ Amatőr Bizottságban és a megyék társadalmi elnökeinek az ellenállásán.

 

Az MLSZ Amatőr Bizottsága látva a tarthatatlan helyzetet 2016 októberében Nyíregyházára szervezett egy békítő, egymást megértő ‘és megismerő két napos értekezletet, melyen az MLSZ Amatőr Bizottságának a vezetői, MLSZ JB. vezetői, megyei JB. elnökök és a megyei társadalmi elnökök vettek részt.A két napos nyíregyházi értekezlet sajnos nem érte el a célját, az elmúlt másfél év is ezt bizonyítja, szinte minden maradt a régiben.


Az MLSZ JB. bűne az amatőrökkel szemben - a teljesség igénye nélkül:
- nem tudták megállítani a drasztikus amatőr játékvezetői fogyást;
- nem tudta vonzóbbá tenni a játékvezetői pályát
- nem tudta az új játékvezetők toborzását, vizsgáztatását könnyebbé, gyorsabbá és olcsóbbá tenni, ill. a  fiatalok számára az elfogadható időpontra tenni
- a belterjessé tett viszonyokat nem tudta felszámolni;
- az MLSZ az NB. III. országos szintre emelésével minimálisra csökkentette a megyei játékvezetők kitörési lehetőségét, előbbre jutását és motiváltságukat;
- az országos keretbe történő alacsony korhatár megszabásával még jobban fokozta a motiválatlanságát a 30-35 év közötti játékvezetőknek.
- az ötven év feletti játékvezetőket pedig eltanácsolta az MLSZ JB több évvel ezelőtt.
- az MLSZ JB továbbra is bele kiván szólni a megyei játékvezetés életében.

Érdemként persze említhető a nyártól esedékes játékvezető díj emelés, amit a megyei igazgatónak sikerült átvinni az MLSZ elnökségén.  (Legkevésbé volt köze Puhl Sándoréknak, hiszen az ő szuper ellenőri díját nem emelték.)

Puhl és Hanacsek duó az elmúlt években mindent megtett, hogy a hozzájuk lojális vezetők foglalják el az összes megye JB. elnöki posztját és úgy abszolút figyelmen kívül hagyva azt, hogy bizonyos megyékben milyen szakmai munka folyik, milyenek azon megyék sajátosságai, milyen bajokkal kell hétről hétre megküzdeniük.

 

Nem ismerik Puhlék a megyei problémákat, nem akarják tudomásul venni azokat. Puhlék elkötelezett embereihez akkor sem mernek hozzányúlni, amikor a megyei elnök által elrendelt teszten meghal egy játékvezető vagy az adott megyében 50 fő alá esik a működő játékvezetők száma. Ezeket a bólogató elnököket az MLSZ JB. kifizeti asszisztens ellenőrzésekkel vagy egyéb módon. Küldéseik soha nem szerepelnek sehol, így azt sem lehet tudni hogy mennyi pénzt vitt haza a Puhloz hű megyei elnök.

Puhl Sándor most ismét megyei elnökök leváltásán dolgozik, igaz ennek több akadálya is van. A változtatásokat a Berzi, Puhl duónak keresztül kell majd vinnie az MLSZ Amatőr Bizottságán És az érintett megyék társadalmi elnökein. Az érintett három megye évek óta ellenáll a Puhl féle nyomásgyakorlásnak.

Baranyában is a többség szerint új hullamára lenne szükség, de a megye igazgató és a társadalmi elnök nem fogja leváltani Czakó Dénest, hiszen évek óta senki nem vállalja el a szakmai és erkölcsi mélységben lévő megye vezetését. Felmerült korábbi országos játékvezetők neve is, de az biztos, hogy akkor még több játékvezető vonulna vissza. Zalai elnököt is ott fúrja Puhl, ahol csak tudja, de Balázsi Mihály szakmai és emberei sikereit nem tudja senki elvitatni. Évek óta felfelé ível a megye, ami persze böki a vecsési Sanyi csőrét.

A Berzi, Puhl duóval állnak szemben a megyei JB. elnökök és a megyei társadalmi elnökök. A megyék oldalán sem kispályások állnak: Dankó Béla MLSZ elnökség tagja és a Békés Megyei Társadalmi Elnök, Szalacsi Árpád MLSZ Amatőr Bizottságának nagy befolyással bíró elnöke és Szabolcs megyei társadalmi elnök, Józsi György MLSZ Amatőr Bizottságának titkára, Zala megyei igazgató az egyik legfelkészültebb amatőr igazgató, aki jól ismeri a játékvezetés gondjait és nyiltan mer róla beszélni.

Indul a visszaszámlálás a "puhli torpedó", de reméljük hogy újra állják a sarat és visszavágnak a gőg és az arogancia ellen a vezetők.Hajrá Amatőr foci, hajrá amatőr játékvezetők!


Hozzászólások:


Bejelentés/üzenet
Típus
Név
E-mail cím
Észrevétel/üzenet