Kassai pere durvul

2018-04-13 06:40:11
Rovat: Botrány |
Megye:
Játékvezetők: Kassai Viktor |


Durva vád Kassai ellen: Shut up, negro - ezt mondta nekem - reagált a csakfoci.hu-nak Kassai Viktor.

 

Megjelent a Lipták vs. Kassai ügyben a bíróságon a "koronatanú", a védő egykori afrikai csapattársa, aki szerint rasszista jelzőkkel illette őt a játékvezető. Kassai tagad és elmondása szerint hangfelvétel is bizonyítja az igazát.

 

Mint arról még novemberben beszámoltunk, Kassai Viktor játékvezető peres eljárást indított a DVTK védője, Lipták Zoltán ellen jó hírnév megsértése miatt. Az ügy előzménye, hogy a 2017. április 29-i Vasas elleni bajnoki mérkőzésen Kassai kiállította a diósgyőriek csapatkapitányát, akit akkor öt mérkőzésre eltiltottak a játéktól.  

 

 

A fegyelmi eljárásban akkor felvetődött – Lipták állítása szerint, emiatt perelt Kassai -, hogy a játékvezető rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, ma már a Puskás Akadémia színeiben futballozó játékosára, Patrick Mevoungou-ra vonatkozóan.

 

A kameruni focistát a játékvezető és egykori csapattársa perében tanúként hallgatták ki az ügyben szerdán, és a tárgyaláson rajta kívül Kassai és Lipták is ott volt – nem úgy, mint az első tárgyalási napon, februárban, írja a Blikk.

 

A lap bírósági beszámolója szerint Patrick Mevoungou Kassai ellen vallott:

 

Olyasmit mondott nekem, ami nagyon nem volt rendjén, s nagyon sz…rul hangzott – kezdte Mevoungou, aki nem akart hinni a fülének, amikor Kassai szerinte szidalmazta őt.

 

A vitatott ítéleteket általában meg lehet beszélni a bíróval, de ő határozott volt, s amikor harmadszorra odamentem hozzá, azt mondta: “shut up, negro” (magyarul “fogd be a szádat, néger”), majd a f..szopó jelzővel illetett.

 

A félidőben mindezt jeleztem az edzőmnek és a csapattársaimnak – fűzte hozzá.

 

Kassai Viktor ugyanakkor továbbra is elutasítja a rasszista vádat, és állítja, hangfelvétellel tudja bizonyítani igazát, hiszen a fejhallgatóján lévő mikrofon mindent rögzített.

 

Nem mondtam neki semmilyen sértő megjegyzést, sőt, az egész mérkőzésen egyáltalán nem beszéltem vele. Sajnálom, hogy idáig fajult az ügy, azonban kiállok az igazamért, hiszen emiatt komoly kellemetlenségek érte – mondta az elsőszámú magyar játékvezető.

 

A következő tárgyalásra várhatóan május végén vagy június elején kerül sor. A bíró addig kielemzi a Kassai Viktor által említett hanganyagot, amelyet a mérkőzésről készült videófelvétellel együtt vizsgál majd meg. A tárgyaláson Liptáknak nem kötelező megjelennie.