NB. III-as edzőtábor

bemelegítés - forrás: Forrás: - bemelegítés.

Öt napon keresztül edzőtáborozott az NB III-as keret Vecsésen.


Jóformán még ki sem hűlt a Puskás Ferenc Stadion rekortánpályája az NB I-es és NB II-es játékvezetők és asszisztensek fizikai felmérője után, következett az NB III-asok tesztje. A futást követően a vecsési Hotel Airport várta a 29 játékvezetőt és 57 asszisztenst, akikhez később 31 ellenőr csatlakozott.

A Hanacsek Attila JB alelnök által tartott megnyitót követően szellemi tesztet töltötték ki a résztvevők, majd elkezdődött az előadássorozat. Németh Ádám FIFA-játékvezető az illegális kéz és karhasználat felismeréséről, következetes büntetéséről osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. A szintén profi bíró Erdős József a szabálytalanságok színlelését vette górcső alá.

A harmadik napon Gaál Gyöngyi praktikus tanácsokkal szolgált: a játékvezetők adminisztrációs kötelmeiről, a jegyzőkönyv kitöltéséről beszélt. A Bayer Leverkusen–Paris Saint Germain Bajnokok Ligája-mérkőzést nagyszerűen levezető Kassai Viktor az erőszakos cselekedetek és súlyos szabálytalanságok észleléséről, büntetéséről értekezett. Délután az ominózus BL-találkozó alapvonali játékvezetői álltak a pulpitushoz. Bognár Tamás a játékkövetésről, a helyezkedésről, a pozíció helyes megválasztásáról, míg Fábián Mihály a nyilvánvaló gólhelyzetekről szólt.

Nem pusztán a mérkőzés szituációk kerültek terítékre, Sáfár Sándor fitnesz tréner az edzéselméletről és az étkezési tanácsokról adott praktikus információkat. Solymosi Péter NB I-es játékvezető előadása A prevenció és a pro-aktivitás szerepe a játékvezető fegyelmező tevékenységében címet viselte. A szintén első osztályú dirigens Farkas Ádám a játék folyamatosságának biztosításáról, az előnyszabály átgondolt alkalmazásáról részletezte meglátásait. A világbajnokságot, olimpiai finálét és BL-döntőt is megjárt Erős Gábor FIFA-asszisztens az aktív és passzív leshelyzetek helyes elbírálását elemezte.

A zárónapon a Maribor–Sevilla Európa Liga-mérkőzésről érkező Vad II István a büntetőterület hatékony felügyeletéről vázolta elképzeléseit. A szintén FIFA-játékvezető Andó-Szabó Sándor a kezezések helyes elbírálását analizálta. Az elméleti teszt kiértékelését követően Puhl Sándor JB alelnök zárszavával fejeződött be az edzőtábor, s így az NB III-as keret tagjai is kellő felkészítést kaptak a hamarosan kezdődő tavaszi szezonra.

 

Hozzászólások