Vizsgázik az új gólvonal-technológia a vb-n

gól - forrás: Forrás: - gól.

Vad II István emlékezetes hibája is szerepet játszhatott abban, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a számítógép segítségét kéri a gólok megítélésénél - egy korábbi magyar játékvezető szerint. A Stopper a brazíliai labdarúgó-világbajnokság kulisszái mögé tekintett be. Dél-Afrikában még Kassai Viktor és csapata is részt vett, az idei világbajnokságon viszont már nem lesz magyar játékvezető. Így a történelmi újításnak számító gólvonal-technológiát sem próbálhatják ki élőben. Ennek lényege, ha a labda áthalad a gólvonalon, a játékvezető jelzést kap az órájára, amivel kiszűrhető az emberi tévedés. A 2012-es Eb-n épp a magyar játékvezetői csapat esete mutatott rá arra, hogy hatan sem képesek mindig kiszűrni a hibát.

Vad II István esete nem volt jó reklám azon az Európa-bajnokságon. Hiszen egy olyan gólt nem adtak meg, ami gól volt. És az ilyen esetek mindig lökést adnak afelé, hogy akkor lehet, hogy nem ez a jó megoldás? Akkor menjünk a gép felé! Így a gépet preferálja a FIFA? - mondta Bede Ferenc korábbi játékvezető

.

Hogy hány gól esik majd a világbajnokságon, egyelőre megjósolhatatlan. Ami viszont biztos: a sportszergyártón nem múlik majd semmi - legalábbis az Újpest kupagyőztes kapusa szerint. Balajcza Szabolcs azt mondja: a korábbiakhoz hasonlóan most is kiszúrtak a kapusokkal, amikor a vébé hivatalos labdáját megalkották ? igaz, nem annyira, mint négy éve.

- Az új labda talán annyira nem szitál. Ez is gyors labda, és kicsit, mintha könnyebb is lenne. Egyik sem az én kedvenc labdám, sőt talán a kapusok nevében nyilatkozhatok, hogy ez a sportszergyártó cég, amely ezeket a labdákat gyártja, nem a mi kedvencünk? - mondta Balajcza Szabolcs.

forrás: mno.hu / HírTV

 

Hozzászólások